Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от
Коментари Харесай

Григор Димитров започна в Маями с обрат

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями след победа с 4:6, 7:6 (5), 6:4 против Ян-Ленард Щруф след 2 часа и 33 минути игра. Българският тенисист прекъсна неприятната си серия в Маями, където нямаше победа от 2019 година насам. В идващия си мач Димитров, който почива в първия кръг като подложен в главната скица, ще срещне Яник Синер.

В началото на мача и двамата взимаха подаванията си, само че при 2:2 Димитров направи двойна неточност, а по-късно сгреши още един път, а противникът му се възползва и стигна до пробив. Първата ракета на България имаше два шанса да го върне още в идващия гейм, само че Щруф съумя да го измъкне. В края на първия сет Димитров пропусна още благоприятни условия за пробив и в последна сметка противникът му поведе.

Във втория сет и двамата печелиха своите сервис геймове. При 5:5 Димитров трябваше да отразява точка за пробив, само че се оправи. Стигна се до тайбрек, в който българският тенисист трябваше да се измъква от нова сложна обстановка. Той направи двойна неточност за 3:5, а Щруф имаше два сервиса. Димитров обаче взе четири следващи точки и вкара мача в трети сет.

В него Григор проби за 3:2 при десетия си брейкбол в мача, а до края нямаше проблеми на собствен сервис и се класира напред.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР