Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на
Коментари Харесай

Григор Димитров преодоля Стан Вавринка в Рим

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата на клей от " Мастърс 1000 " в Рим с награден фонд 8,64 милиона евро с победа против остарелия си познайник Стан Вавринка - 6:4, 7:6(3).

Първата ни ракета чака спечелилия от мача сред защитаващия купата си шесткратен първенец и лидер в схемата Новак Джокович (Сърбия) и аржентинеца Томас Мартин Ечебери, които играят във вечерната сесия през днешния ден. 

Сърбинът има здравословни проблеми и е надалеч от най-хубавата си форма на " алено " - най-малко до момента, само че е безспорен любимец против Ечебери.

Димитров, полуфиналист в конкуренцията през 2014 година, осъществя пробив още в откриващия гейм на мача и резервира преимуществото си до края на първия сет. Сервисът му вървеше, както и форхендът. Той ловко разиграваше противника, понатежал в последните години след поредност от контузии и отсъствия от корта.

Българинът продължи да управлява играта и направи брейк и на старта на втората част, само че последователно 38-годишният швейцарец, 84-и в света сега, подвигна равнището си и съумя да изравни за 3:3 (Стан върна брейка), след което се стигна до тайбрек.

В него българинът още веднъж беше стабилен, поведе с 6:1 точки и това се оказа решаващо. Той осъществя третия от петте мачбола - на своя начален удар.

Така хасковлията записа шеста победа в 13 мача против Вавринка, а с триумфа той си обезпечи 48 835 евро и 45 точки за международната класация, в която заема 33-тото място.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР