Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис турнира

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за третия кръг във Вашингтон след победа над Макензи Макдоналд

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис шампионата във Вашингтон от сериите АТП 500. Българинът надделя Макензи Макдоналд от Съединени американски щати със 7:6 (6), 6:2. Срещата продължи час и 31 минути.

Двубоят беше първи за Димитров на твърди кортове след присъединяване му на Уимбълдън. Българинът е подложен под №5 в главната скица и стартира непосредствено от втория кръг. Надпреварата е значима инспекция преди последния шампионат от Големия шлем за годината - US Open (28 август - 10 септември).

Димитров и 28-годишният американец се срещнаха за трети път, като дотук всеки беше спечелил по един мач. Българинът през 2018 година на Australian Open, а Макдоналд в " Мастърс " шампионата в Маями през 2022 година

Първият сет беше доста оспорван, като продължи 61 минути. И двамата тенисисти бяха сигурни в подаванията си, като нямаше нито една точка за пробиви. Така се стигна до тайбрек, в който Макдоналд поведе с минипробив и 3:1 точки. След това обаче Димитров взе четири следващи точки и съумя да вземе тайбрека с 8:6.

Драматично изгубеният първи сет се отрази на Макдоналд и Димитров съумя да го пробие още на старта на втората част. След това българинът затвърди пробива, а по-късно продължи да играе доста решително. Той проби още един път, с цел да поведе с 5:2, след което взе и подаването си. В идващия кръг Димитров ще играе с финландеца Емил Руусувуори, който в профил Йошихито Нишиока след 6:7 (5), 6:4, 6:2.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР