Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за
Коментари Харесай

Труден мач прати Григор в третия кръг в Мелбърн

Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия по тенис. Българинът изигра под напрежение мач против уругваеца Пабло Куевас и в последна сметка завоюва с 6:3, 6:7(5), 6:3, 7:5. Така той ще бъде измежду 32-ата най-хубави в Мелбърн за 5-а поредна година.

Снимка: Getty Images

Мачът стартира по отличен метод за Димитров - с пробив и 3:0 в негова изгода. Това остави противникът му беззащитен и българинът бързо поведе в резултата след 6:3. Втората част бе много по-оспорвана. До края ѝ двамата тенисити не съумяха да вземат преимущество и завоюваха всичките си сервис геймове. Последва тайбрек, а 94-ият в международната класация Куевас се наложи в него със 7:5, с цел да изравни резултата.

Третият сет още веднъж стартира добре за Григор, който поведе с 3:1 и до края не разреши на противника си да обърне. В последна сметка сетът приключи 6:3 в интерес на родения в Хасково тенисист. Последва четвъртата част, а Димитров съумя да пробие в самия ѝ край за 6:5 и след това елементарно да вземе подаването си и да се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Снимка: Getty Images

Следващият противник на българина ще бъде италианецът Томас Фабиано, които победи американеца Рейли Опека с 6:7(15), 6:2, 6:4, 3:6, 7:6(5). Това ще бъде първи мач сред двамата в шампионати на АТР. 29-годишният италианец е номер 104 в международната класация сега.

Целта на Димитров е да отбрани точките си от миналогодишното издание на конкуренцията, когато игра на четвъртфинал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР