Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърс турнира

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърс турнира
Коментари Харесай

Григор отнесе Шварцман в Мадрид - с геврек в първия сет

Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърс шампионата на клей в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро - 6:0, 6:3 против Диего Шварцман.

Първата ни ракета с непредвидена и за самия него лекост се оправи с един от най-хубавите играчи на тази настилка, въпреки и не в най-хубавата си форма в последно време. Димитров записа три пробива в първия сет против 13-ия подложен аржентинец и му върза " геврек ".

Във втората част Шварцман най-накрая прекъсна серията, като взе първия гейм, а по-късно бе покрай пробив. Григор обаче устоя, а по-късно още веднъж съумя да наложи предимство, затруднявайки постоянно грешащия си конкурент с дълбоки удари. Вървеше и сервисът му.

Димитров записа пробив за 2:1, а най-после и още един за 6:3 след 70 минути на корта още от първия си мачбол.

Това е трета победа в общо четири дуела на Григор против Диего Шварцман, като единствената му загуба е на край в Истанбул преди години.

В третия кръг в испанската столица българинът ще се изправи против спечелилия от мача сред Люка Пуй (Франция) и Стефанос Циципас (Гърция), който е по-късно довечера. Димитров и Циципас играха неотдавна в Барселона и гъркът завоюва безапелационно.

" Резултатът приказва самичък за себе си. Всичко се получи. Изпълних ударите си по най-хубавия метод. Поставих съперника напрегнат, той ми даде доста пространство и шансове да блъскам топката добре. Бях съсредоточен да спечелвам всяка една точка, която мога, рече Гришо в изявлението на корта.

- Настройката ми беше друга поради по-хладното време. Не съм си поставял каквито и да е цели. Опитвам се да извлека максимума. Ако играя като през днешния ден, ще имам шансове. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР