Григор Димитров се класира за трети път в своята кариера

...
Григор Димитров се класира за трети път в своята кариера
Коментари Харесай

Безпогрешен Григор ще играе на трети финал в Стокхолм


Григор Димитров се класира за трети път в своята кариера за финала на тенис шампионата от сериите ATP 250 в Стокхолм. Това стана факт, откакто на полуфиналите поставеният под номер 1 в схемата българин се наложи над Фабио Фонини от Италия с 6-3, 7-6 (2) след час и 27 минути игра. По този метод първата ни ракета ще спори за купата в шведската столица за трети път. През 2013 Григор стигна до трофея след победа над Давид Ферер, а година по-късно загуби във финала от чеха Томаш Бердих. Миналата година Григор пък доближи до полуфиналите, където отстъпи на спечелилия след това купата Хуан Мартин дел Потро.

След равностойни начални минути първи опция да пробие имаше италианецът, само че Григор отрази и двете точки за пробив. Впоследствие първата ни ракета поведе с 0-40 и от втория опит проби подаването на противника, с цел да поведе с 3-1. До края на сета Димитров не изпусна водачеството и безпроблемно затвори частта след 6-3 в своя изгода.

Най-добрият ни тенисист продължи да господства и при започване на втория сет, който стартира с пробив за него, а по-късно със сервис на нула затвърди преднината си – 2-0. В идващите минути преимуществото бе на страната на Фонини, който завоюва четири следващи гейма и направи цялостен поврат до 2-4 в своя изгода. Григор обаче сподели темперамент и на собствен ред мигновено върна пробива, а по-късно и изравни за 4-4.

В последвалия тайбрек първенецът от 2013 поведе рано с 3-0 и със солидна игра до края справедливо се поздрави с крайния триумф.

В разногласието за купата на следващия ден той ще спори с спечелилия от дуела сред първенеца от предходната година Хуан Мартин дел Потро и испанеца Фернандо Вердаско. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР