Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си

...
Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си
Коментари Харесай

Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам след два спасени мачбола

Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си на полуфиналите на шампионата от категория АТР 500 в Ротердам. След близо три часа най-хубавият ни тенисист се наложи над Алекс де Минор (Авл) с 6:3, 3:6, 7:6 (6).

Димитров завоюва безапелационно единствено за 35 минути първия сет, с помощта на един пробив. Във втората част позволи непонятен срив и даже изостана с 0:5. Този резултат обаче не отразяваше изцяло съотношението на силите все още, тъй като
Григор имаше три пропуснати шанса
за пробив, преди въпреки всичко да направи съотношението по-почетно – 3:6.

Качеството на играта се увеличи доста във втората част на третия съдбоносен сет, където в действителност Гришо заличи пасив от брейк и предизвика след това тайбрек. Там пък той изостана с 0-3, а по-късно направи и двойна неточност. Така противникът му получи два мачбола, единият от които на негов сервис.

Григор отрази и двата, а се възползва от първия си късмет с приказен минаващ удар след красиво разиграване наоколо до мрежата – едно от многото качествени замени в дуела.

Гришо към този момент има 159 извоювани тайбрека в кариерата си при 150 изгубени, а през този сезон равносметката му е 4-2. Загубените “дълги геймове ” са от Стефанос Циципас в третия сет на дуела им на Юнайтед Къп и от Новак Джокович в първия сет на срещата им на.
С триумфа Гришо си обезпечи 90 точки
за международната класация, с които ще изкачи три места до номер 25 в понеделник.

Съперникът на нашето момче на полуфинала ще се дефинира в дуела сред защитаващия купата си Феликс Оже-Алиасим от Канада и руснака Даниил Медведев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР