Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в зала

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в зала
Коментари Харесай

Григор е на полуфинал, чака Медведев или Синер

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата в зала от ATP 500 във Виена с награден фонд 2,49 милиона евро.

Първата ни ракета надви над Маркос Хирон (САЩ) с 6:3, 4:6, 6:4 за тъкмо два часа игра. С триумфа 31-годишният българин си обезпечи нанагорнище с минимум четири места в международната класация до 28-ото.

Той стартира мощно и след ранен брейк поведе с 3:0 гейма, а по-късно резервира задатъка си до края на първия сет. Димитров доминираше съществено против 58-ия в света американец, като направи общо 16 печеливши удара против едвам един на съперника и загуби единствено две точки от 22 разиграни при личен сервис, а при първото си подаване той беше съвършен със 17 от 17.

Втората част беше доста по-оспорвана и равностойна. При 1:1 гейма българинът пропиля задатък от 40:15 при сервис на противника, а по-късно Хирон стигна до първите си благоприятни условия за пробив също при 40:15 и се възползва от втората, с цел да поведе с 3:1. Димитров, обаче, незабавно върна брейка, след което изравни за 3:3.

Хирон въпреки всичко взе сета след късен пробив в десетия гейм.

В решаващата трета част хасковлията осъществя брейк за 2:1, само че незабавно по-късно загуби преимуществото си. Димитров въпреки всичко проби още веднъж за 5:4 и това се оказа решаващо. Довърши противника си с гейм на нула.

Така той си обезпечи трети полуфинал за сезона след шампионата в Мелбърн през януари и Мастърса в Монте Карло в средата на април. Това е първо постигане до тази фаза за него в зала от 2020 година

Българинът приключи срещата с 11 аса против единствено 5 за Хирон и с 41 печеливши удара против 16 на американеца.

За място на финала Димитров чака спечелилия от дуела по-късно през днешния ден сред лидера в схемата Даниил Медведев (Русия) и поставения под номер 6 Яник Синер (Италия).
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР