Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Монте

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Монте
Коментари Харесай

Григор: Съжалявам Давид, но това е положението

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата в Монте Карло за първи път в кариерата си. Той победи Давид Гофен с 6:4, 7:6(5) и през днешния ден ще се изправи против Краля на клея Рафаел Надал.

Българинът взе участие и в шампионата на двойки дружно с Гофен, а през вчерашния ден двамата трябваше да изиграят мача си от четвъртфиналите. Григор се отхвърли, като избра да си даде повече отмора преди дуела против Надал. Причината да не излезе на корта за повторно през вчерашния ден публично беше болки в рамото, само че Димитров разяснява, че няма никакви физически проблеми.

"Това е първият ми шампионат на клей за годината. Когато играеш с една ръка, се натоварваш. Трябва да се запазя малко, съобщи Григор в изявление за "Скай Спортс ". - Неприятно ми беше да отчайвам Давид, той беше подготвен да играе. Извинявам се, само че това е ситуацията. "

Първата ракета на България показа, че е малко извънредно да играе против Гофен, защото са положителни другари, само че добави, че на корта това се не помни. "Играхме дружно ужасно доста преди шампионата, тренирахме дружно. Двамата живеем тук, виждаме се. Дори тази заран бяхме първи на кортовете, към 8 часа, поздравихме сме. Приятели сме, само че когато излезеш на корта, искаш да победиш ", изясни Григор.

Той разяснява и идващия си противник Рафаел Надал: "Харесва ми да играя против Рафа, без значение какъв брой пъти съм губил от него. Ако искаш да си най-хубавият, би трябвало да побеждаваш най-хубавите. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР