Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Гришо с изключителна победа над Алкарас в Маями

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Маями за първи път в своята кариера. Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове въобще и надигра лидера в схемата и номер 2 в международната класация Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.
В спор за място на финала българинът ще се изправи против германеца Александър Зверев, който по-рано денем победи с 6:3, 7:5 унгареца Фабиан Марожан.
Още в първите минути на мача с Алкарас Димитров даде поръчка, че е в доста добра форма и има своите изцяло действителни шансове за триумф против носителя на две трофеи от Големия шлем. 32-годишният българин поведе с 3:0 гейма след 18 минути игра, а с нов пробив в края на сета взе откриващата партия от мача без въобще да разреши на Алкарас да влезе в нея.
Вторият сет също стартира чудесно за първата ракета на България. Той поведе с 4:1 гейма и имаше точка за пробив за 5:1, само че Алкарас се оправи и я отрази.
Испанецът сподели събуждане в играта си и съумя да осъществя своя първи пробив в мача в седмия гейм на втория сет, след което и да изравни за 4:4.
Това обаче не повлия на Димитров, който завоюва подаването си в деветия гейм, а незабавно по-късно доближи до нови два шанса за пробив, като осъществя още първия и по този начин стигна до успеха в мача
За българина това е втори следващ триумф над Алкарас след този в Шанхай в края на предишния сезон. Въпреки това 21-годишният испанец продължава да води в общия резултат посред им с 3:2 триумфа.

В мача, който бе изгледан онлайн от звезди като боксьора Майк Тайсън и баскетболиста Джими Бътлър, Димитров записа 24 печеливши удара и направи единствено 14 непредизвикани неточности. Освен това той реализира и четири аса, като завоюва и 12 от 16-те си излизания на мрежата.
Достигането до полуфиналите в Маями подсигурява на Григор Димитров и нанагорнище до 11-о място в международната класация. От понеделник той ще изпревари гръка Стефанос Циципас. Победа над Зверев ще го върне в 10 за първи път от 2018 година.

" Мисля, че с цел да победиш Алкарас, би трябвало да играеш най-хубавата си игра. Влязох в мача доста фокусиран и през цялото време имах доста ясна концепция какво би трябвало да върша ", сподели Димитров след срещата.
" Понякога гениалните неща са простите неща. Да спечелиш против него обаче е доста, доста мъчно, само че аз имах опция да диктувам темпото на игра. Мисля, че съумях да чета играта малко по-добре по отношение на предходната ни среща в Шанхай. Смятам, че се показах на доста положително равнище през целия мач и съм удовлетворен, че го затворих в два сета ", добави българинът.
" Опитвах се да употребявам всяка опция, която имах. Дори на втори сервис гледах да нападам постоянно. Правех всичко допустимо, с цел да го слага в сложна позиция. Смятам, че би трябвало да продължа да бъда нападателен, да излизам по-често на мрежата и да движа повече топката ", приключи Димитров.
" Той ме накара да се усещам като 13-годишен. Беше необикновено. Опитвах се да приказвам с моя щаб. Казах им, че не знам какво повече мога да направя ", бяха първите думи на 21-годишния Алкарас, международен №2 и лидер на листата в Маями.
" Григор игра необикновен тенис, бих го нарекъл съвършен. Не можех да намеря никакъв метод, по който да го накарам да се усеща неловко на корта. Мисля, че той изигра превъзходен мач. Нямах никакъв отговор, тъй като в неговата игра просто липсваха слабостите. Наистина не знаех какво да направя и по тази причина сега съм фрустриран. Показах борба на корта и персонално аз съм удовлетворен от моето си показване, само че нямаше какво повече да сторя ", добави испанецът на конференцията след мача.
" Предишния път, когато той ме победи в Шанхай, аз не бях на положително равнище и не бях удовлетворен от играта си. Сега обстановката е друга ", приключи Алкарас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР