Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Страхотна новина за България! Григор Димитров е на полуфинал на турнира в Пекин

Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Пекин от веригата АТР 500. Българинът завоюва с 2:1 сета - 7:6(5), 4:6, 6:2, против Роберто Баутиста-Агут.

Мачът с испанеца продължи два часа и 29 минути и предложи извънреден тенис на публиката на корта и феновете пред екрана.

На полуфинала на следващия ден българинът чака спечелилия сред Рафаел Надал и Джон Иснър, които играят сега.

Като цяло Димитров изигра постоянен мач като се изключи дребни съмнения във втория сет и справедливо се поздрави с триумфа над сложен конкурент като испанеца, №13 в международната класация.

С майсторска къса за 30:40 Григор стигна до брейкбол още в първия гейм, само че по-късно Агут извади шанс и след помощ от мрежата изравни. Последваха положителни сервиси и испанецът удържа. В петия гейм Димитров притисна противника за пробив и след прецизни ретури и неточности на испанеца стигна до 15:40. Българинът нападна бекхенда на Агут и от втория си късмет проби. За страдание последва мигновен рибрейк за 3:3, а в седмия гейм испанецът сподели здрава душeвност, измъквайки подаването си от 15:40.

С ас Григор стигна до 40:0, а с още един мощен сервис и ретур в навън резултатът стана 5:5. Оспорваната борба продължи с по още един сменен гейм и сетът разумно завърши с тайбрек. Двамата си размениха по два минипробива, след което Агут изкара бекхенд по правата и при 5:4 Димитров имаше два сервиса, с цел да реши сета. Това обаче се случи с нов минипробив за 7:5 след зрелищно разиграване, в което нашият принуди испанеца да сбърка.

Втората част стартира с няколко спокойни гейма за сервиращите, а в четвъртия с доста нападателна игра Григор стигна до нов брейкбол, само че прати в мрежата привидно обикновен за него форхенд. След няколка дюса Агут удържа – 2:2. В седмия гейм Григор позволи пробив. Той сбърка форхенд при опит да играе по противоположния диагонал при 30:30, а на брейкбола направи двойна неточност. Последва нервозен гейм с дълги разигравания и доста борба, само че Димитров не съумя да стигне до точка за връщането на брейка и минути по-късно сетовете бяха изравнени.

След два часа игра българинът се оказа в сложна обстановка, изоставайки с 15:40 в третия гейм на решителната част, само че отрази точките за пробив на испанеца с безапелационно сервиране. След няколко равенства Димитров удържа – 2:1. Успехът в сложния гейм подейства мотивиращо на нашия и тъкмо противоположното на испанеца, който съобщи подаването си след серия от неточности. Сервисът не съобщи Григор, който затвърди за 4:1 и направи значима крачка към успеха. Всичко завърши с нов пробив в осмия гейм за 6:2.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР