Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Трудна победа прати Григор на полуфинал в Пекин

Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Пекин, откакто победи мъчно Роберто Баутиста Агут със 7:6(5), 4:6, 6:2.

Успехът беше трети за българина против испанеца в пети мач посред им. Така Димитров прецизно следва проекта си да отбрани точките за международната класация, откакто предходната година игра на край.

Вероятен противник на българина в идващия стадий на шампионата е международният номер 1 Рафаел Надал, който обаче ще би трябвало да се оправи първо с Джон Иснър.

Още в първия гейм Агут можеше да осъществя пробив, само че българинът съумя да предотврати подобен противен сюжети. Той даже взе подаването на своя противник за 3:2, само че испанецът не се поколеба да върне услугата за 3:3.

Двамата не си разрешиха изненади в идващите елементи, макар положителните шансове да излязат напред в резултата и вкараха гейма в тайбрек. И той не отстъпваше по равностойна игра. Димитров поведе с 4:2 при размяната на полетата, а по-късно Агут изравни. При 6:5 за българина се наложи интервенция на " Ястребово око ", а точката беше преиграна. Испанецът пропусна лесна топка и хасковлията поведе с 1:0 сета

В първите геймове на втория сет изненади нямаше. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до 3:3. След неточност на форхенд в седмата част обаче противникът на Григор излезе напред в резултата, записвайки пробив. Това беше задоволително, с цел да затвори сета при 6:4 и да изравни резултата.

В третия гейм на третия сет българинът избави на косъм подаването си. В идната част обаче българинът беше решителен и осъществя пробив след 40:0, а по-късно затвърди преимуществото си за 4:1. Агут успа да върне един гейм, само че с нов пробив за 6:2 Димитров си обезпечи място измежду четиримата най-добри
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР