Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на световния

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на световния
Коментари Харесай

Димитров прегази Гофен и е на полуфинал в Лондон


Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на международния тур в Лондон, откакто разруши белгиеца Давид Гофен с 6-0, 6-2 във втория си мач от груповата фаза на конкуренцията.

В първата си среща Гришо победи Доминик Тийм в три сета, до момента в който Гофен завоюва маратонска борба с Рафаел Надал и явно не бе съумял да се възвърне изцяло физически за днешния дуел. Димитров от своя страна игра изцяло безгрешно през цялото време и стартира да натрупа гейм след гейм на сметката си, без да дава никакви шансове на противника си. В началото на втората част картината не се промени и българският тенисист бързо проби и натрупа преднина от 3-0. Гофен вложи доста старания, с цел да запише първия си гейм в дуела, след което стигна даже до точка за връщане на пробива, само че не съумя да я осъществя. Григор продължи с извънредно нападателната си игра, като постоянно атакуваше мрежата и реализираше доста уинъри. В последна сметка хасковлията осъществя третия си мачбол при 5-2 и затвори мача след час и 13 минути игра, с цел да запише 4-та си победа от 5 мача против Гофен.

По този метод Димитров си обезпечи класиране за полуфиналите при дебюта си в влиятелната конкуренция. В последния си мач в група "Пийт Сампрас" Гришо ще се изправи против испанеца Пабло Кареньо Буста, който замести отдръпналия се Рафаел Надал. Другата група към този момент бе извоювана от Роджър Федерер, тъй че в случай че Димитров успее да приключи преди всичко в групата си, на полуфиналите той ще срещне Александър Зверев или Джак Сок. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР