Григор Димитров се класира за първи път в своята кариера

...
Григор Димитров се класира за първи път в своята кариера
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира втория в света

Григор Димитров се класира за първи път в своята кариера за четвъртфинал на тенис шампионата в Индиън Уелс след сложна, само че доста влиятелна победа над втория в международната класация и победител от Откритото състезание на Съединени американски щати Даниил Медведев.

Роденият в Хасково тенисист реализира поврат против руснака и победи с 4:6, 6:4, 6:3.

Снимка: Getty Images

Медведев натрупа преднина още при започване на първия сет с пробив, а и във втория затвърди превъзходството си по същия метод.

При 4:1 в интерес на руснака, Димитров сякаш се прероди! Той съумя да реализира поврат, да навакса двата пробива за 4:4 и по-късно да не даде нито един гейм на своя противник.

През третия сет играта на българина беше на извънредно високо равнище. Той не даваше никакви признаци на отмалялост и сигурно не отстъпваше на съперника си. При 5:1 в интерес на Димитров, двамата с Медведев си размениха по един пробив, а по-късно първата ракета на България направи разумното и с деликатна игра реализира обрата, който го прати измежду осемте най-хубави на един от най-важните шампионати през сезона.

Снимка: Reuters

Григор реализира втора победа над този противник в 5 мача. Предишният му триумф беше от 2017 година

Следващият противник на Димитров на шампионата в Индиън Уелс ще бъде 12-ият в света поляк Хуберт Хуркач, който се оправи с Аслан Карацев в два сета. Българинът и съперникът му не са се изправяли един против различен досега.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР