Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите

...
Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Фонини за място в 1/8-финалите на Мастърс турнира в Париж

Григор Димитров се класира за осминафиналите на шампионата от сериите " Мастърс " 1000 във френската столица Париж с награден фонд от шест милиона евро.

Най-добрият български тенисист изигра страховит дуел против Фабио Фонини и се наложи с 6:0, 7:5. Това беше седми двубой сред двамата, а българинът към този момент води с 5-2 победи над този конкурент. В спор за място на четвъртфиналите Григор Димитров ще срещне международния №1 Карлос Алкарас, който по-рано през днешния ден нямаше никакви проблеми в дуела си с Йошихито Нишиока – 6:4, 6:4.

Григор Димитров изигра съвършен първи сет, в който не загуби нито един гейм и се наложи с 6:0 след 32 минути игра. Българинът продължи да господства и през втората част, в която проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1. Фонини обаче съумя незабавно да навакса изоставането си и върна пробива, след което изравни за 3:3.

В десетия гейм, при сервис на Фонини, Григор Димитров стигна до два мачбола, само че във въпросните разигравания италианецът работи безупречно и съумя да се измъкне – 5:5. Сервирайки за място в тайбрека, Фонини трябваше да избавя още 3 мачбола, освен това следващи. Италианецът отрази първите два, само че при третия Димитров затвори срещата.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР