Григор Димитров се класира за финала на турнира в Женева.

...
Григор Димитров се класира за финала на турнира в Женева.
Коментари Харесай

Григор обърна Фриц и се класира за финала в Женева

Григор Димитров се класира за финала на шампионата в Женева. Българинът, който взе участие с „ уайлд кард “, надви над втория в схемата Тейлър Фриц. Григор обърна американеца след 3-6, 7-5, 7-6(2) след близо три часа игра. Така той доближи до 16-ия си край в Тура на АТП, само че и първи от февруари 2018 година в Ротердам.

32-годишният хасковлия не беше изключително ефикасен при личен сервис. Той позволи цели 10 двойни неточности и вкара едвам 53 % от първото си подаване.

Българинът не стартира добре и загуби първите четири гейма, надлежно и първия сет. Във втората част деветият в международната класация Фриц поведе с 4-2. Димитров обаче бързо стигна до 4-4, а в следствие осъществя и основен брейк за 7-5.

Българинът проби при започване на третия сет, само че Фриц незабавно върна брейка и изравни за 2-2. После се стигна до тайбрек. В него Димитров реализира серия от шест следващи точки, с цел да победи.

„ Получи се доста пуд мач. Прекарахме много време на корта. Много съм удовлетворен от моето показване. Чувствам се прелестно. Направих още една крачка напред. Дойдох тук с задачата да стигна допустимо най-далеч и се веселя, че съм на край. Надявам да не преставам по този начин “, разяснява Григор.

В търсене на девета купа в кариерата си хасковлията ще се изправи против спечелилия от втория полуфинал. В него по-късно през днешния ден се срещат Александър Зверев и Николас Хари.

С успеха първата ракета на България си обезпечи 49 940 евро от наградния фонд и 150 точки за международната класация. Освен това той си подсигурява нанагорнище до 29-а позиция в света.

Турнирът в Женева е последна инспекция преди започващото в неделя Открито състезание на Франция. Димитров ще играе в първия кръг на против тенисист от квалификациите.

First final since 2018!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР