Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в тенис турнира в

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в тенис турнира в
Коментари Харесай

Григор Димитров отстрани дел Потро с 2:0 след обрат и в двата сета


Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в тенис шампионата в Пекин (ATP 500) след сложна победа против аржентинеца Хуан Мартин дел Потро с 2:0 сета (7:6 (6), 7:5).

Победата е изключително скъпа заради това, че българинът прояви рядко срещана в играта му психическа резистентност и съумя да направи поврат, откакто изоставаше сензитивно и в двата сета.

Първия сет стартира трагична за него с два пробива в гейм-сервиса му до 3:0 за дел Потро. Димитров обаче изненадващо съумя да се активизира и да изравни при 3:3. Последва замяна на геймове до 6:6.

В тайбрека поставеният под номер 3 в схемата българин още веднъж изоставаше на два пъти с по две точки, само че се връщаше в играта, избави сетбол при 5:6 и най-после съумя да завоюва.

Във втория сет Димитров изоставаше с 2:5, след което съумя да завоюва пет поредни гейма (последните два – на нула) и да затвори мача

Това бе втора поредна победа за българина против дел Потро, от който преди този момент бе губил пет пъти.

Следващият му противник в Пекин ще е испанецът Роберто Баутиста Агут - 13-ти в международната класация и пети в схемата на шампионата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР