Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Марсилия

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Марсилия
Коментари Харесай

Григор Димитров е на четвъртфинал в Марсилия

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата в Марсилия с награден фонд 707 510 евро. Поставеният под номер 4 българин надви над квалификанта Хайс Броувер (Нидерландия). Гришо завоюва след 6-3, 6-2 за малко над час. Това е първа победа за него в Марсилия при третото му присъединяване тук.

31-годишният хасковлия пласира 9 аса и не позволи пробив. Той завоюва 33 от 36 точки при вкаран първи сервис против левичаря Броувер. Григор поведе с 4-1 за триумфа в първия сет, а във втората част осъществя брейкове в третия и в седмия гейм.

„ Много е рисково, когато играеш против тенисист с неговия сервис. Имаше няколко гейма, в които той имаше своите шансове, само че аз се оправих добре. Хубавото беше, че имах няколко дни, с цел да се аклиматизирам и да привикна с изискванията на корта, с настилката. Имам да изчистя още някои елементи, само че съм удовлетворен от метода, по който играя “, разяснява Димитров. С триумфа той си обезпечи 21 385 евро и 45 точки а международната класация.

На четвъртфиналите Григор ще против 50-я в света. Двамата имат четири мача и по две победи, само че българинът взе предходните две срещи. Последната беше в Индиън Уелс преди година и.

Job done ✔️

No. 4 seed reaches the quarterfinals after defeating qualifier Gijs Brouwer 6-3 6-2
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР