Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в китайския

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в китайския
Коментари Харесай

Григор записа победа №400 в кариерата си

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата в китайския град Чънду. В първия си мач в конкуренцията той се наложи след 6-3, 6-4 над перуанеца Хуан Пабло Варияс за час и 26 минути игра. Успехът е специфичен за 32-годишния българин, защото бе под номер 400 за него в шампионатите на АТП.

реши мача с пробиви в края и на двата сета, въпреки да сподели съмнения при своите подавания.

В откриващата част на мача поставеният под номер 3 в схемата българин поведе с 2-0 гейма, само че позволи равнене. След това той излезе напред и с 4-2 гейма. Варияс незабавно върна пробива, с цел да понижи за 3-4, само че последва нов брейк, който направи резултата 5-3.

Подобен беше сюжетът и във втората част. Димитров поведе с пробив при 2-1 гейма, само че незабавно южноамериканският му конкурент изравни. Двамата печелеха подаванията си до 4-4 гейма, когато Григор осъществя петия си пробив от седмата си опция. Той поведе с 5-4, а след това постави точка на разногласието.

В идващия кръг той чака австралиеца Кристофър О’Конъл. С класирането си за тази фаза Димитров си обезпечи 45 точки за международната класация и 34 840 $ от общия награден фонд от 1 152 805 $.

„ Радвам се, че още веднъж съм тук. Виждам положително посрещане от всички хора. Много съм благополучен от това, че имам към този момент 400 победи. От доста години съм по кортовете, взел участие съм в доста шампионати, само че за мен това е особено достижение “, сподели Димитров.

Remarkable Acheivement
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР