Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Стокхолм с награден фонд от 767455 евро. Първата ракета на България се наложи със 7:6 (1), 6:3 против Кентен Алис и прекъсна серия от две следващи загуби в шведската столица.

33-годишният Димитров, подложен под номер 3 в схемата, изостана с пробив и 1:3 в първия сет, само че незабавно завоюва подаването на французина и по-късно съумя да изравни до 3:3. Последва нова равностойна игра, а при личен начален удар хасковлията избави три сетбола при 5:4 в интерес на 27-годишния Алис.

В последвалия тайбрек първенецът от 2013 година не остави никакви шансове за своя съперник и поведе в дуела след безапелационното 7:1.

Във втората част двамата тенисисти печелеха подаванията си. Григор Димитров поведе с 4:3, незабавно по-късно направи пробив и сервира сполучливо за продобиване на дуела, траял 100 минути.

" Той сервираше ужасно. Настина съм доста благополучен, тъй като денят беше доста дълъг. Благодаря за поддръжката. Знам, че идващият ми съперник е здрав физически и играе нападателен тенис. Всеки мач е сложен, ще се приготвя по най-хубавия метод. Много неща се случват зад сцената, мятам доста труд. Вече 16 години съм в Тура и имам доста опит. Тук съм си като вкъщи и е хубаво, че получавам още шансове да го върша ", разяснява българинът, достигнал до финалите в Стокхолм през 2014 и 2017 година.

На четвъртфиналите Григор Димитров ще играе против Доминик Щрикер. Швейцарецът, заемащ 317-то място в международната класация, се наложи със 7:6 (6), 6:4 против италианеца Матео Беретини. До момента двамата не са играли един против различен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР