Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира Intrum Stockholm

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира Intrum Stockholm
Коментари Харесай

Гришо изигра поредния си стабилен мач

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата Intrum Stockholm Open. Поставеният под №1 в схемата българин победи със 7:5, 7:6(5) Йежи Янович от Полша. Григор изигра следващия си постоянен мач, в който сподели безапелационно сервиране и самообладание във значимите моменти.
Димитров наниза 9 аса и завоюва 88% от точките си на първи сервис. Така Гришо записа 12-та си победа в последните си 15 мача.
До гейм номер 12 в първия сет двамата печелеха безпроблемно подаванията си. Тогава Янович поведе с 30:0, само че по-късно загуби три следващи точки и това донесе сетпойнт за Димитров. Той го осъществя след нова неточност на противника и затвори сета за 41 минути.

В откриващия гейм на идващия сет Григор съумя да вземе подаването си от 0:30. В третия гейм Янович поведе с 40:15, само че Гришо отрази двата брейкбола и измъкна сервис гейма си. В шестия гейм Димитров стигна на собствен ред до точка за пробив, само че полякът се избави и взе гейма за 3:3. Така се стигна се до тайбрек.

Размяната на половините пристигна при 4:2 точки за Димитров. Григор стигна до три следващи мачбола при 6:3 и осъществя третия.

На четвъртфиналите Григор ще играе през днешния ден с петия подложен Миша Зверев, който към този момент победи два пъти през сезона - в Ротердам и Монреал.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР