Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Блестящ Григор повали Алкарас за 1/4-финал на Мастърса в Шанхай

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000, откакто обърна любимеца за трофея Карлос Алкарас с 5-7, 6-2, 6-4 за към два часа и 10 минути игра. За най-хубавия ни тенисист това бе първа победа от четири мача против международния номер 2 от Испания.


Димитров трябваше да отразява две точки за пробив още в първото си подаване, само че последователно се окопити и проби противника в петия гейм на откриващия сет. Водейки с 5-4 и сервирайки за продобиване на частта обаче, Григор се пропука и загуби идващите три гейма, а с това и сета. Втората част стартира мощно за българина, който направи пробив и откри надзор върху протичащото се на корта с помощта на положителния си начален удар. Нов брейк в седмия гейм му обезпечи в допълнение успокоение и по този начин той възвърне паритета след 6-2. Димитров още веднъж направи ранен пробив и в третата решаваща част, след което не сподели съмнение, с цел да се поздрави с един от най-големите триумфи в кариерата си.

Нашият тенисист приключи с 10 аса и 4 двойни неточности, като завоюва 73% от разиграванията на първи сервис. Той избави три от петте благоприятни условия за пробив пред противника, правейки четири пробива, като приключи с 30 уинъра и 12 непредизвикани неточности – от своя страна Алкарас се регистрира с 27-6 в двете графи.

Така Димитров постави завършек на серията от загуби от Алкарас, откакто отстъпи в първите си три мача от него, в това число два през тази година, последният от които на тревата в Куинс Клъб. Българинът спря 20-годишния испанец и по пътя към първото място в международната класация - купа за Алкарас в китайския град щеше да го изкачи на върха за сметка на 24-кратния първенец в шампионатите от Големия шлем Новак Джокович.

Наградата за 32-годишния хасковлия е място в последните осем на шампионата в Шанхай, където го чака чилиецът Николас Джари, отстранил по-рано през днешния ден Диего Шварцман от Аржентина в три сета. Димитров има два мача с Джари, като загуби и двата – последният им дуел бе на финала в Женева, където южноамериканецът победи след 7-6 (1), 6-1. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР