Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс турнира в

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс турнира в
Коментари Харесай

С паметен обрат Григор Димитров елиминира Медведев в Индиън Уелс

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на " Мастърс " шампионата в Индиън Уелс след победа над втория в международната класация Даниил Медведев в три сета - 4:6, 6:3, 6:4. Българинът отстрани любимеца в конкуренцията и настоящ първенец от US Open, правейки незабравим поврат.

Срещата на централния корт продължи 2 часа и 16 минути.

Димитров надделя за повторно руснака в петия мач посред им. Дотук Медведев беше в серия от три следващи триумфа, в които даже не даваше сет на българина. Първата победа на Димитров над Медведев беше в първия им мач през 2017 година в Куинс.

Българският тенисист реализира и втора победа над състезател от Топ 10 през сезона. На Australian Open той надделя Доминик Тийм (по това време №3). Общо през 2021 година българинът има пет победи над играчи от топ 20 на ранглистата.

" Невъзможно е, до момента в който не стане допустимо. Той е доста сложен противник, играли сме към този момент няколко пъти. Днес бях кадърен да намеря метода да го надиграя. В избрани моменти резервирах успокоение, което ми разреши да намеря най-хубавите решения ", сподели Димитров след срещата.

Българинът добави, че продължава да работи.

" Щастлив съм, че получих опцията още веднъж да играя на това равнище. Имах доста възходи и падения. Оценявам момента. Оставам непретенциозен и работя. Само това можеш да контролираш. Всичко това се дължи на работата, която вършим с моя екип ".

В четвъртфиналите Димитров ще срещне осмият в схемата Хуберт Хуркач (№8). Българинът и 24-годишният поляк в никакъв случай не са играли един против различен на равнище АТП.

Първият сет мина под диктовката на Медведев, който стартира с ранен пробив и до края нямаше особени проблеми да задържа задатъка си.

 С незабравим поврат Григор Димитров отстрани Медведев в Индиън Уелс
© Reuters

Във втората част имаше куп обрати, като общо седем пъти сервиращият не съумя да вземе подаването си. Димитров беше продънен три пъти, а руснакът - четири. В последна сметка българинът резервира успокоение и в заключителните моменти на сета взе верните решения, с цел да изравни резултата.

Третият сет стартира чудесно за Димитров, който поведе бързо с 3:0. Това пречупи съпротивата на Медведев, който позволи още един поврат, с цел да може българинът да поведе с 5:1, а до края Димитров нямаше проблеми.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР