Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите

...
Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров преодоля първото си препятствие на турнира в Марсилия

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на шампионата от сериите АТП 250 на твърди кортове в зала във френския град Марсилия. Българинът надигра представителя на Съединени американски щати Себастиан Корда с 2:0 сета. В обособените елементи Гришо се наложи с 6:1, 7:6(5). 

Григор стартира малко неубедително срещата, като трябваше да отразява точка за пробив още в откриващия гейм на мача, само че съумя да се оправи. След това Корда взе подаването си, само че оттова нататък Гришо имаше цялостен надзор върху протичащото се на корта, като направи два пробива и записа серия от пет следващи гейма, с цел да затвори сета с 6:1 Поставеният под №2 в схемата завоюва 16 от последните 18 точки в първата част, като впечатли и с някои страхотни отигравания.

Българинът продължи със мощната си игра и след почивката, като взе подаването на Корда още в самото начало на втория сет. След това Димитров затвърди пробива и усили серията си на седем следващи гейма. Последваха спокойни минути, в които двамата тенисисти безпроблемно печелиха подаванията си. В осмия гейм Корда поведе с 15:40 и съумя да осъществя втората си опция за връщане на пробива. Представителят на Съединени американски щати задържа подаването си малко по-късно, посредством най-много на мощния си начален удар и за първи път от начало на мача записа два следващи гейма. Това не впечатли изключително Гришо, който небрежно изравни за 5:5. След това двамата си размениха по един безпроблемен сервис гейм, с цел да се стигне до тайбрек.

Дългият гейм стартира с минипробив в интерес на Григор, след неточност от форхенд на Корда, а по-късно българинът небрежно взе и двете точки, в които сервираше. Корда понижи на 3:2, след несполучливо обжалване на Гришо, а размяната на полетата пристигна при резултат 3:3.

Себастиан направи още един минипробив и поведе с 4:3, но Гришо спря пропадането и записа две следващи точки, с цел да изравни при 5:5. След прекрасен втори сервис българинът стигна до мачбол, а неправилност на Корда от бекхенд постави завършек на срещата, след 1:39 часа игра.

Съперник на Григор Димитров в последваща фаза ще бъде спечелилият от мача сред Иржи Лехечка (Чехия) и представителят на домакините Артур Риндеркнех.
 Григор Димитров - Себастиан Корда 6:1, 7:6 онлайн
Григор Димитров - Себастиан Корда 6:1, 7:6

Стартира присъединяване си на шампионата в Марсилия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР