Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Мастърс турнира в

...
Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Гришо би исполина Иснър и вече е на 1/4 финал в Индиън Уелс

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на " Мастърс " шампионата в Индиън Уелс (САЩ) след нов безапелационен триумф. В IV кръг поставеният под №33 българин, заел мястото в схемата на международния №2 Новак Джокович, недопуснат в конкуренцията поради липса на ваксина против ковид, отстрани №23 Джон Иснър с 6:3, 7:6 (6).

Така първата ни ракета (№35 в ранглистата) продължава напред без изгубен сет в Рая на тениса, като походът му дотук мина през австралиеца Джордан Томпсън и казахстанеца Александър Бублик. Както и в предходния кръг, Григор не позволи пробив против 36-годишния американец, като в целия дуел даде на противника си един брейкбол - отразен в седмия гейм на първата част, когато резултатът набъбна до 5:2.

Димитров още веднъж игра на извънредно високо равнище и превъзхождаше Иснър в съвсем всеки съставен елемент. Българският топтенисист осъществя 19 печеливши удара и направи единствено 8 непредизвикани неточности, от които три двойни.

30-годишният хасковлия не отстъпи с доста даже против главното оръжие на 211-сантиметровия си съперник - сервиса, като пласира 8 аса (при 12 на американеца), вкара 71% от първото си подаване и завоюва 80% от точките на първи и 55% на втори сервис.

За място на 1/2-финалите Григор Димитров ще спори с №7 в схемата Андрей Рубльов, справил се също в два сета с №11 Хуберт Хуркач - 7:6 (5), 6:4.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР