Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира в Женева

...
Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира в Женева
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна втори полуфинал за годината с обрат в Женева

Григор Димитров се класира на полуфинал на шампионата в Женева след триумф с 6:7 (5), 7:5, 6:4 против Кристофър О`Конъл. Българинът загуби първия сет и изоставаше с пробив във втория, само че стигна до поврат след 2 часа и 43 минути игра.

Това е втори полуфинал за Димитров за сезона, откакто през февруари стигна същата фаза на шампионата в Ротердам. Българинът завоюва два следващи мача за първи път от февруари, когато го направи точно в Ротердам. За място на финала в Женева Димитров ще срещне деветия в международната класация Тейлър Фриц (САЩ), който в профил с 6:1, 6:2 Иля Ивашка.

Димитров стигна до три благоприятни условия за пробив при 2:1 в своя изгода, само че О`Конъл съумя да се измъкне. И двамата нямаха проблеми на собствен сервис в идващите минути. Австралиецът стигна до точка за пробив след неточност на Димитров, който обаче я избави и взе подаването си.

Стигна се до тайбрек, в който О`Конъл поведе с 3:1, а по-късно Димитров изравни. Австралиецът обаче имаше преимущество. Димитров отрази един сетбол, само че при втория О`Конъл взе сета.

Вторият сет не стартира добре за българина. Димитров имаше проблеми със сервиса си, а противникът му се опитваше да го притиска. Българинът избави три точки за пробив, само че при четвъртия късмет прати форхенд в навън. О`Конъл затвърди пробива и поведе с 3:0. При 2:4 Димитров се възползва от краткотраен спад в играта на съперника си и стигна до три брейкбола. Той осъществя третата опция, а по-късно завоюва подаването си, с цел да изравни резултата до 4:4. Димитров съумя още веднъж да затрудни противника си на ретур малко по-късно и проби още един път, а по-късно взе своето подаване, с цел да прати мача в трети сет.

В него Димитров стартира по допустимо най-хубавия метод. Той още веднъж притисна О`Конъл и стигна до пробив, а по-късно го затвърди за 2:0. Австралиецът взе собствен сервис гейм, а по-късно изиска здравна помощ поради проблем в десния крайник.

Прекъсването наруши ритъма на Димитров, който позволи пробив, а по-късно загуби и идващия гейм. При 3:3 той обаче се възползва от неточности на съперника си и проби още веднъж, а по-късно завоюва своето подаване, с цел да поведе с 5:3. Димитров имаше мачбол при сервис на О`Конъл, само че австралиецът съумя да измъкне подаването си. Българинът не сбърка на собствен сервис и се класира за идващия кръг.

That curve tho
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР