Григор Димитров се класира на полуфинал на Мастърс турнира в

...
Григор Димитров се класира на полуфинал на Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Гришо отново преодоля Гофен и продължава нагоре


Григор Димитров се класира на полуфинал на " Мастърс " шампионата в Монте Карло, откакто надви в трагичен мач над Давид Гофен с 6-4, 7-6(5). Двубоят се игра малко над час и половина и предложи първокласен тенис и втори сет, който може да се дефинира като трилър. В него българинът изоставаше с два пробива и 5-3, само че не се съобщи и обърна развоя на събитията.

Това бе победа номер 7 на Димитров над белгиеца от 8 изиграни мача посред им. В борба за място на финала Димитров ще срещне любимеца и настоящ първенец Рафаел Надал или Доминик Тийм, съобщи Sporta.bg.

В началото на конфликта Гофен взимаше по-убедително своите подавания, до момента в който Григор не откри незабавно ритъма си. Българинът обаче дръпна с 3-2 след гейм на нула и незабавно по-късно пристигна основният миг в сета. Димитров стигна до брейкбол при 40:15 и се възползва още от първата си опция.

Той затвърди с гейм на нула, само че Гофен стори същото и принуди поставеният под номер 4 в схемата да сервира за сета. Българинът получи два сетбола, само че се пропука и не съумя да ги осъществя. Белгиецът се възползва и незабавно нападна разтърсения душевен противник, с цел да върне пробива в най-подходящия миг. Това ни минимум не смути първата ни ракета. Димитров направи три поредни точки на сервиса на Гофен и въпреки белгиецът да върна две от тях, той загуби сета. Гришо проби от третия опит за 6-4 в първата част.

Очакваше се Григор да има преимуществото на сервиращия първи в идната част, само че нещата напълно не се развиха в вярната посока за него. Още в откриващото си подаване международният номер 5 позволи закъснение с 0:40. Той съумя да отрази един брейкбол, само че Гофен се възползва от идващия и реализира ранен пробив.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР