Григор Димитров се класира на деветия си Мастърс полуфинал в

...
Григор Димитров се класира на деветия си Мастърс полуфинал в
Коментари Харесай

Гришо стигна 1/2-финал в Шанхай

Григор Димитров се класира на деветия си Мастърс полуфинал в блестящата си кариера. Българинът преодоля чилиеца Николас Джари със 7:6 (2), 6:4 и заслужи място измежду най-хубавите четири в Шанхай.
Така превъзходното показване на българина продължи, откакто в предния кръг той отстрани международния №2 Карлос Алкарас. Сега българинът съумя да вземе реванш от Джари за изгубения край в Женева през тази година, като също така не му даде нито една опция за пробив.
Спечелен тайбрек и един пробив във втория сет му бяха задоволителни да се класира за първия си Мастърс полуфинал за годината, като там ще се изправи против Юго Умбер от Франция или положителния си другар Андрей Рубльов от Русия.
За класирането си за полуфиналите  Димитров ще вземе 352 635 $ от наградния фонд от общо 8,8 милиона, както и 360 точки за международната класация, в която се изкачва до номер 16.

Днешният мач беше надстрелване със сервис, като двамата забиха общо 24 аса. За Джари те бяха с два повече, само че международният №22 сподели съмнения в някои от сервис геймовете си най-много след непредизвикани неточности от форхенд. Спаси няколко благоприятни условия със сервис, само че четвъртата такава във втория сет се оказа решаваща. Григор проби за 4:3 и не погледна обратно до края.

Първият сет несъмнено не предложи кой знае какво шоу за публиката, тъй като двамата се затрудняваха извънредно доста да връщат сервисите си. В тази част забиха общо 15 аса, като разумно не се стигна до пробиви. При 3:2 Григор направи супер отиграване от бекхенд, а след това двойна неточност на чилиеца донесе единствената опция за пробив в сета. Той обаче я обезврежда със сервис. При 5:4 Григор поведе с 30:15 на сервис на противника, само че тогава последваха три следващи аса. Логично се стигна до тайбрек, в който българинът бе съвършен и дочаква две неточности от форхенд на Джари, които донесоха единствените мини пробиви.

Вторият сет също стартира с доста положително сервиране и от двамата, само че още веднъж не липсваха благоприятни условия за Гришо. Той имаше такава още в откриващия гейм, само че още веднъж Джари я обезврежда със мощен сервис. Асовете продължаха да валят, само че това се промени при 3:3. Токава Джари сервираше и сподели голяма раздразнителност. Непредизвиканите му неточности от форхенд донесоха нови два брейкбола. Първия го обезврежда с ас, а втория със самоуверен форхенд след ретура. После обаче нова неточност от форхенд донесе трети, а там не съумя да вкара смач на висока топка и Григор проби за 4:3. След това двамата влязоха в по-дълги разигравания, само че българинът се оправи и затвори мача с 6:4.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР