Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира в Марсилия

...
Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира в Марсилия
Коментари Харесай

Топ тенисист от САЩ на колене пред Григор

Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на шампионата в Марсилия от категория ATP 250. Българинът, който след Australian Open прекара време в България, изглеждаше зареден и изигра мощен мач против Себастиан Корда, с цел да го победи с 6:1, 7:6(5).

Двубоят продължи час и 39 минути, като Гришо завоюва доста елементарно първия сет, само че във втория изпусна пробив задатък и трябваше да минава през под напрежение тайбрек. Световният №13 е втори подложен в конкуренцията и това му донесе непосредствено започване от втория кръг, а на четвъртфиналите ще играе против Иржи Лехечка (Чехия) или Артур Риндеркнех (Франция). Това беше първата му победа против Себастиан Корда, като досега международният №34 бе спечелил единственият им мач през 2022-а във Вашингтон.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Днес в пъврия сет Григор играеше превъзходно, макар че първоначално трябваше да отразява точка за пробив. После направи подобен за 3:1 и за 5:1 преди да затвори сета с 6:1. Любопитно е, че завоюва 16 от последните 18 точки в частта. Във втората също потегли мощно, като проби още в първия гейм. После изглеждаше, че сервира безапелационно, само че при 4:3 Корда изигра доста мощен гейм и справедливо върна пробива, като го реализира с впечатляващ бекхенд по правата. Двамата по-късно не дадоха нови благоприятни условия и се стигна до тайбрек. Там Григор поведе с 3:0, само че след това загуби идващите пет точки. Последва негова серия от четири точки и той затвори със 7:5.

„ Той е доста рисков противник на всяка една настилка. Тренирали сме доста пъти и знаех, че ще е мъчно. Първият ми сет беше впечатляващ и каквото и да правех, се получаваше. Трудно е да задържиш това равнище в два сета. Във втория той се възползва от своята опция и ме проби, само че се оправих. Щастлив съм от първия си мач. Навсякъде, където и да играя виждам български знамена. Благодаря на всички почитатели “, сподели Гришо след мача.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР