Григор Димитров се класира на 1/4-финал в Монте Карло, след

...
Григор Димитров се класира на 1/4-финал в Монте Карло, след
Коментари Харесай

Григор отново се „прероди“ след загубен първи сет. Ще играе на 1/4-финал

Григор Димитров се класира на 1/4-финал в Монте Карло, откакто направи поврат против Филип Колшрайбер – 4-6 6-3 6-4. Както и в мача си против Ербер във втори кръг, по този начин и в този момент българинът се нуждаеше от сет време, с цел да откри печелившия си тенис, а след това да заигра и доста по-силно, с цел да стигне до поврат. В спор за място на 1/2-финалите спечелилият среща Давид Гофен, написа " Тенис Кафе ".

Димитров и Гофен имат богато съревнование, като топ тенисистът ни води с 6-1 победи, последната от които пристигна този сезон на 1/2-финал в Ротердам, когато се случи злополуката с Гофен, който прибързано напусна корта, откакто топката рикошира в рамката на ракетата му и го удари в окото. Двамата до момента обаче не са се срещали на клей.

В третия гейм от началото германецът почна да чисти линиите от бекхенд, а при 15-30 Димитров направи двойна неточност. Още на първия бейкбол българинът още веднъж пропусна и съобщи подаването си – 1-2. Колшрайбер затвърди с подаване на 15 за 3-1.

Григор заслужи първи брейкбол в мача, откакто при 30-30 в шестия гейм доближи къса топка, а съперникът му опита да играе лоб, само че направи неприятен контакт от форхенд. Първата ни ракета позволи непредизвикана неточност на брейкбола – дюс, а след това международният №40 се измъкна и поведе 4-2.

В идната част Колшрайбер още веднъж сподели изящни ретури и поведе 15-40. На първия прикрит сетбол Григор взе преимущество, само че сбърка очевидно елементарно драйв воле – 2-5. Българинът въпреки всичко се поправи, върна самочувствието в играта си и мигновено проби – 3-5, а след това отрази сетбол и понижи на 4-5. Импулсът обаче бе за малко, като в десетия гейм топ тенисистът ни взе няколко неверни решения, които улесниха противника му – 4-6.

Световният №5 бе предсказуем с офанзивите си по противоположния диагонал към бекхенда на Колшрайбер, който бързо се нагоди към обстановката. Димитров стартира да става и все по-нервен и прибързан във втория сет и в третия гейм изостана 15-40, а на брейкбола заби форхенд в мрежата – 1-2.  
Първата ни ракета не позволи разочарованието да афектира в допълнение играта му и се задържа в мача с мигновен рибрейк. После записа сервис гейм за 3-2, а в шестата част наложи цялостна доминация и проби за 4-2. До края Григор бе ослепителен и взе сета – 6-3.

И двамата тенисисти демонстрираха добър темп в подаваният си до 2-2 в решителния сет. Нивото на международния №5 обаче се вдигаше с всяка идната точка и Димитров бе на малко да материализира преимуществото си, само че пропусна три брейкбола в петия гейм – 2-3.

Димитров взе подаването си  и още веднъж притисна германеца, като към този момент показваше доста повече самообладание на корта и избираше съвършените моменти да нападна. Така си обезпечи точка за пробив и излезе напред в резултата – 4-3, след което отрази топка за рибрейк и затвърди за 5-3. Григор взе и идващото си подаване, с което постави точка на разногласието – 6-4.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР