Григор Димитров се изправя срещу втория си съперник на турнира

...
Григор Димитров се изправя срещу втория си съперник на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров се насочва към второто си изпитание в Сан Диего

Григор Димитров се изправя против втория си противник на шампионата в Сан Диего от сериите АТП 250. Българският тенисист среща Феликс Оже-Алиасим във втория кръг, като дуелът е тази нощ от 23 часа.

Надпреварата в Сан Диего се излъчва по " Макс спорт ".

Димитров стартира с от Унгария в три сета. Българинът реализира първа победа над този противник, като за него това беше и първо появяване на корта след отказването от US Open поради травма.

" Чувствам се добре да бъда още веднъж на корта, тялото ми се оправя добре, което е най-важното. Годината е изпълнена с възходи и падения, само че аз изпитвам жадност да играя ", сподели Димитров след триумфа над Фучович.

Следващият противник на Димитров обаче е от доста висока класа, като сега Оже-Алиасим заема 11-о място в международната класация. Дотук 21-годишният има две победи от два мача против Димитров - през 2019 година в Куинс (6:4, 6:4) и през 2020 година в Ротердам (6:4: 6:2.).

През 2021 година Димитров е с баланс 16 победи и 14 провали. Дотук през сезона той има три победи над играчи от Топ 20 на ранглистата. На Australian Open българинът надделя Пабло Кареньо Буста (16-и) и Доминик Тийм (по това време №3), а на " Мастърс " шампионата в Синсинати победи Роберто Баутиста Агут (16-и).

При възможен триумф Димитров ще играе в трети кръг с Аслан Карацев или Хуберт Хуркач (5-и в схемата).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР