Григор Димитров се изправя днес срещу Дуди Села в двубой

...
Григор Димитров се изправя днес срещу Дуди Села в двубой
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза за място в 1/8-финалите на "Уимбълдън" и шанс за мач с Федерер

Григор Димитров се изправя през днешния ден против Дуди Села в дуел от третия кръг на " Уимбълдън ". Българският тенисист стигна до тази фаза за четвърта поредна година след безапелационна победа над кипъреца Маркос Багдатис, а израелецът изненада поставения под №23 Джон Иснър в доста оспорвана петсетова борба.

Двубоят е първи на корт №3 и ще стартира в 13.30 ч. Българинът ще опита да стигне до втората седмица на шампионата за повторно в кариерата си след полуфинала през 2014 година В последните си две участия той беше спрян тъкмо в третия кръг - от Ришар Гаске през 2015 година и от Стив Джонсън през 2016 година

При победа международният №11 ще играе в осминафиналите със седемкратния първенец в Лондон и рекордьор по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер или поставения под №27 Миша Зверев.

Швейцарецът и германецът излизат последни на централния корт, където програмата ще бъде открита в 15.00 ч. с мача сред Агниешка Радванска и Тимеа Бачински. След тях към 17.00 ч. ще започва дуелът сред Новак Джокович и Ернест Гулбис.


© Reuters

" Целта ми е да печеля " Уимбълдън " в този момент ", съобщи Димитров след успеха против Багдатис. Той показа, че всяка година се снима с името си на място, където са изброени юношеските първенци.

" Надявам се един ден, като се върна тук, да си направя фотография от другата страна (където са първенците при мъжете) ", сподели още 26-годишният тенисист.
Winning with a full-stretch diving volley.

Grigor Dimitrov progresses to the third round in some style.#Wimbledonpic.twitter.com/7R3Fn35xtw
— Wimbledon (@Wimbledon) 6 юли 2017 година " That is exhibition stuff "

Behind-the-back improvisation from Grigor Dimitrov... #[email protected]/VmV61J61fo
— Wimbledon (@Wimbledon) 6 юли 2017 година

Димитров и Села са се срещали четири пъти на равнище " АТП ", като българският тенисист е спечелил и четири им дуела - с 6:4, 6:2 в Делрей Бийч през 2016 година, с 6:1, 6:2, 6:2 на US Open през 2015 година, с 4:6, 6:2, 7:6 (4) на тревните кортове в " Куинс " и със 7:5, 6:1 в Ница.

32-годишният тенисист от Кирят Шимона има една победа против 26-годишния българин, само че тя е в шампионат от сериите " Чаланджър " в Израел през 2010 година - 6:4, 7:6 (4).

" Той победи Джон на трева. Очевидно прави нещата вярно, доста добре. Нямам право да недооценявам противниците. Изисква се огромно изпитание, с цел да победиш Джон. Видях последния гейм - той (Села) игра добре. Със сигурност следва сложен мач ", сподели българинът в навечерието на дуела.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (449)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР