Григор Димитров се изкачи с позиция в световната ранглиста. С

...
Григор Димитров се изкачи с позиция в световната ранглиста. С
Коментари Харесай

Гришо с прогрес, Мико с рекорд и победа на Уимбълдън

Григор Димитров се изкачи с позиция в международната класация. С 1785 т. българинът се върна на 21-во място. Миналата седмица той взе участие на шампионата в " Куинс ", само че отпадна във II кръг от Ботик ван де Зандсхул (Нид, №25). Спечелените в Лондон 45 т. и загубата на Алекс де Минор (Авл, №24) в ранен стадий помогнаха на Димитров да направи крачка нагоре в навечерието на " Уимбълдън ". На " Ол Ингланд клъб " от понеделник хасковлията има да брани единствено 45 т.
Втората ракета на България Димитър Кузманов записа ново рекордно класиране и към този момент е 175-и в света с 321 т. През уикенда пловдивчанинът заслужи първа купа на трева на демотурнира в Ливърпул.
На старта на пресявките на " Уимбълдън " 28-годишният българин надигра Чарлз Брум (Вбр) с 6:3, 7:5. Предстои му дуел с Педро Качин (Арж, №118).
Даниил Медведев (Рус) остава лидер в ранглистата с 8160 т., пред Александър Зверев (Гер) - 7030, Новак Джокович (Сър) - 6770, и други Руснаци и беларуси обаче не са позволени да играят на " Уимбълдън " поради войната с Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР