Григор Димитров се доближи на 35 точки от четвъртото място

...
Григор Димитров се доближи на 35 точки от четвъртото място
Коментари Харесай

Григор Димитров е на 35 точки от връщане в топ 4 преди турнира в Барселона

Григор Димитров се приближи на 35 точки от четвъртото място в международната класация преди шампионата на червен кортове в Барселона, който ще се организира тази седмица. Българският тенисист е подложен под №2 в конкуренцията от категория " АТП 500 " и ще почива в първия кръг. Той ще стартира присъединяване си в сряда или четвъртък, а първият му противник ще е спечелилият от мача сред германеца Филип Колшрайбер и французина Жил Симон.

Димитров събира 4950 точки след мощното показване в първия огромен шампионат на червени кортове през 2018 година - мастърса в Монте Карло. Той доближи до полуфиналите за пръв път в кариерата си и едвам за втори в мастърс на клей след този в Рим през 2014 година И в двата случая на пътя му застана международният №1 Рафаел Надал.

Испанецът победи в княжеството по извънредно решителен метод. Той победи Аляж Бедене, Карен Хачанов, Доминик Тийм, Григор Димитров и Кей Нишикори без да загуби сет и с общо 410 минути престой на корта.

С 11-ата си купа в Монте Карло и рекордна 31-а от сериите " Мастърс " Надал резервира първото място в международната класация за четвърта поредна и общо 171-а седмица. 31-годишният испанец събра 8770 точки и има задатък от 100 точки пред Роджър Федерер, който пропуща целия сезон на червени кортове.

Александър Зверев, който стигна до полуфиналите в Монте Карло, се изкачва с една позиция и към този момент е трети с 5195 точки. 21-годишният немец изпреварва Марин Чилич, който след отпадането в четвъртфиналите в първия за сезона мастърс на клей има 4985 точки. Това е единствената смяна в челната десетка.

Димитров има отлична опция да се върне в топ 4 още тази седмица. Той няма да пази точки, защото предишния сезон не игра в Барселона. Чилич пък няма да взе участие в шампионати тази седмица. Хърватинът ще се включи в конкуренцията от категория " АТП 250 " е Истанбул, която ще се организира другата седмица.

Хуан Мартин дел Потро е шести в ранглистата с с 4470 точки. Аржентинецът пропуща първите шампионати на клей и ще взе участие единствено в три надпревари на тази настилка през 2018 година - мастърсите в Мадрид (7 - 13 май) и Рим (14 - 20 май) и " Ролан Гарос ", който стартира на 28 май.

Доминик Тийм от Австрия е седми с 3755 точки, като занапред има да пази доста точки от финалите в Барселона и Мадрид и полуфиналите в Рим и " Ролан Гарос ". След него се подреждат южноафриканецът Кевин Андерсън с 3390 и американецът Джон Иснър с 3125. Белгиецът Давид Гофен, който беше спрян от Димитров в четвъртфиналите в Монте Карло, затваря топ 10 с 2930 точки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (873)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР