Григор Димитров разкри на какво се дължат успехите през настоящата

...
Григор Димитров разкри на какво се дължат успехите през настоящата
Коментари Харесай

Григор Димитров разкри тайната на успехите си

Григор Димитров разкри на какво се дължат триумфите през актуалната година, измежду които три извоювани трофеи. Те го вършат и кандидат за присъединяване на финалния Мастърс шампионат на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти) в Лондон.

„ Добрият старт в Австралия бе основен за мен. Титлата в Бризбън и огромният полуфинал в Мелбърн, който изиграх, доста ми помогнаха да погледна по друг метод на нещата. Опитах се да бъда положителен във всеки шампионат, в който участвах и да съм малко по-внимателен при правенето на програмата ми и в метода, по който упражнявам. Основно се опитвахме да вършим верните неща. Спечелих няколко оспорвани мач. Като цяло бях по-постоянен на корта, което направи разликата “, показа Григор Димитров в изявление за TennisTV преди шампионата в Шанхай (Китай).

„ Винаги узнавам нови неща за себе си – година след година, която извозвам в тура. Мисля, че е доста значимо да намериш формата си преди първия си мач на шампионата. Това оказва помощ да се чувстваш удобно на корта. Да знаеш, че можеш да разчиташ на ударите и на тялото си. Когато всички съставни елементи се свържат, нещата се получават. Моят треньор Даниел Валверду доста ми оказва помощ на избрани шампионати, на които не се усещам добре и не се представям на висота. Това оказва помощ и в този момент елементарно мога да се оправям с сходни проблеми “, продължи Григор.

„ Неизбежно е да стартира да проследявам какво се случва в годишната класация. Определено финалният Мастърс е цел за мен, тъй като това ще е тип премия за положителния ми сезон. Надявам се нещата да се развият добре за мен в оставащите няколко шампионата. Ако се показва добре в тях, ще играя в Лондон “, сподели още Димитров.

„ Обичам да играя в Азия като цяло. Обсъдихме с отбора ми каква е повода да не мога да намеря формата си, когато играя в Шанхай. Но това ще бъде ново присъединяване тук за мен. Играя по-добър тенис и ще опитам нещо ново и във всеки мач ще излизам за победа “, приключи първата ракета на България с коментар за какво до момента не е прескачал втория кръг на шампионата в китайския град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР