Григор Димитров разби Фабио Фонини с 6:0, 7:5 за малко

...
Григор Димитров разби Фабио Фонини с 6:0, 7:5 за малко
Коментари Харесай

Отличен Григор разби Фонини, среща световния №1

Григор Димитров разруши Фабио Фонини с 6:0, 7:5 за малко повече от час и половина и се класира за осминафиналите на шампионата в Париж. Димитров " върза геврек " на своя противник в първия гейм, а във втория италианецът съумя да поизравни играта, само че в последна сметка не съумя да спре родния тенисист. Следващият противник на Димитров ще бъде международният номер 1 Карлос Алкарас. 

ПЪРВИ СЕТ: 

Срещата стартира с гейм на 0 за Григор. Хасковлията съумя да направи пробив още в първото подаване на своя конкурент, откакто пропусна първата си опция, само че се възползва от втората. Доминацията на българина продължи и в идващите два гейма. Той записа осем следващи точки, като по този метод направи и втори пробив в сета. Димитров не срещна компликации при своето подаване, което завоюва на 30 за 5:0. Шестият гейм бе маратонски, защото Гришо пропусна да осъществя седем сетбола, само че съумя да го стори при осмия. 

ВТОРИ СЕТ: 

Вторият сет стартира с гейм за Димитров. Българинът имаше два брейкбола при подаването на своя противник, от които обаче не се възползва и по този начин Фонини записа първи гейм на сметката си в мача. Хасковлията взе подаването си, откакто избави точка за пробив, а по-късно осъществя нов подобен при подаването на Фонини за 3:1. Италианецът съумя да стигне до пробив при втория си брейкбол в мача, а по-късно взе подаването си на 0 за 3:3. Последва замяна на геймове за 4:4. Димитров взе своето подаване на 0, като по този начин принуди своя съперник да сервира за оставане в мача. Григор на два пъти имаше опция да затвори мача, само че не съумя да се възползва от възможностите си, а Фонини в последна сметка стигна до 5:5. Григор още веднъж взе своето подаване, а по-късно стигна до нови три мачбола, като осъществя третата си опция и си обезпечи продължение напред. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР