Григор Димитров пропусна възможността да се класира за пръв път

...
Григор Димитров пропусна възможността да се класира за пръв път
Коментари Харесай

Григор Димитров отстъпи на Александър Зверев в осминафиналите на Ролан Гарос

Григор Димитров пропусна опцията да се класира за пръв път в кариерата си за четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

Българинът бе спрян в четвъртия кръг на шампионата от олимпийския първенец Александър Зверев от Германия с 1:6, 4:6, 3:6. Мачът продължи 2 часа и 19 минути.

Двубоят започва надалеч от мечтаното за Димитров, който имаше опцията да сервира първи в мача. Българинът направи две двойни неточности, а по-късно и две непредизвикани, което разреши на Зверев да направи пробив без съвсем никакви старания.

Олимпийският първенец от Игрите в Токио бързо капитализира този подарък със затвърждаване на пробива, а в третия гейм на мача осъществя още един пробив, с цел да дръпне с 3:0 в резултата.

Това разреши на Зверев да играе доста освободено, до момента в който в това време играта на Димитров страдаше и той допускаше куп неточности.

Все отново петият гейм бе на сметката на българския показал, само че Зверев съумя да осъществя още един пробив по-късно, с който затвори и първия сет с 6:1 за единствено 31 минути.

С началото на втория сет обстановката на централния корт " Филип Шатрие " се промени изцяло. Разиграванията станаха доста по-дълги и това несъмнено бе по усета на Григор Димитров, който изцяло изравни играта.

Българинът доближи до първата си точка за пробив в третия гейм, само че я пропусна, откакто сбърка удар от бекхенд.

В петия гейм пред него се откриха нови две благоприятни условия да завоюва подаването на съперника си и още при първата от тях той съумя да го направи, с цел да поведе с 3:2 гейма.

Още в идващия гейм обаче пред германеца имаше два шанса да възвърне равенството. Но 32-годишният Димитров употребява целия си опит и се измъкна от сериозната обстановка, обръщайки гейма от 15:40.

Ролите на двамата се размениха в седмия гейм, в който пък българинът имаше точки за пробив. Пред него се откриха четири шанса, само че Зверев съумя да избави всички тези обстановки и да остави разликата минимална.

Пропуските очевидно повлияха на Димитров, а и шансът също му обърна тил в осмия гейм, в който той сервираше. При резултат 0:15 българинът не съумя да уцели очертанията на полето от воле при самата мрежа, по-късно прати форхенд на сантиметри в навън от страничната линия, а най-после Зверев осъществя пробив с прехвърлящ удар, при който внезапно се появи ентусиазъм напразно, който остави топката в полето, вместо да я остави да излезе в навън, както би било при естествени условия.

При по този начин стеклите се събития самодейността мина още веднъж у Зверев, който влезе в серия от 13 следващи точки, която му донесе три поредни сетбола в десетия гейм. Димитров отрази и трите благоприятни условия, по-късно и четвърта, само че при петия късмет за германеца българинът прати сечен бекхенд в мрежата, който постави завършек на втория сет. Той продължи тъкмо един час и сложи хасковлията пред задачата да направи първия в кариерата си поврат от 0:2 сета.

Негативната статистика за Димитров обаче не се промени.

В първите два гейма в третия сет, в които Зверев сервираше, българинът повеждаше с по 40:0, само че не съумя да осъществя пробив, като пропусна общо седем благоприятни условия. В същото време някогашният номер 2 в международната класация завоюва първото подаване на българина, с цел да поведе с 3:0 гейма.

С много услия Григор Димитров взе първия си гейм в третия сет, с цел да понижи за 1:3, което внезапно го върна в мача. Подпомогнат от две двойни неточности на олимпийския първенец той върна пробива, а една гениална къса топка от бекхенд му обезпечи равнене на резултата при 3:3.

В този миг обаче настъпи нов поврат в хода на мача. При собствен сервис в осмия гейм Григор Димитров на два пъти опитва къси топки. В първия случай Зверев сполучливо доближи до нея и я трансформира в точка, а по-късно и мрежата оказа помощ на германеца, с цел да се приближи до следващата си опция да завоюва подаването на противника си. Минута по-късно той направи тъкмо това, а в идващия гейм с нови топки затвори мача.

На четвъртфиналите Зверев ще играе с аржентинеца Томас Ечевери, който надигра японеца Йошихито Нишиока със 7:6(8), 6:0, 6:1.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР