Григор Димитров продължи възходящото си представяне с успех 6:3, 6:4

...
Григор Димитров продължи възходящото си представяне с успех 6:3, 6:4
Коментари Харесай

Гришо разби ракета №1 на САЩ и постигна историческо класиране в "Рая на тениса"

Григор Димитров продължи възходящото си показване с триумф 6:3, 6:4 над 211-сантиметровата първа ракета на Съединени американски щати Райли Опелка, който е и 20-и в международната класация. Така Гришо за първи път в кариерата си реализира две следващи победи в Индиън Уелс и се класира на осминафиналите в " Мастърс " -а, провеждащ се в прословутия комплекс, прочут като " Рая на тениса ".

Хасковлията ще се изправи против лидера в схемата Даниил Медведев или Филип Краинович, само че каквото и да се случи оттук насетне в конкуренцията, то програмата " най-малко " бе изпълнена по извънредно безапелационен метод.

В Сан Диего Григор подсети за най-хубавите си години и в този момент продължи възхода против много подъл противник и при неуместни условия поради мощния вятър, който постоянно променяше и " си играеше " с траекторията на топката. Бавният корт също не се понрави на Опелка, само че Димитров беше доста по-прецизен на собствен сервис и въобще не разреши на противника си да се добере даже до късмет за пробив.

С рекордното си класиране в Индиън Уелс Гришо съвсем несъмнено си обезпечи и нанагорнище с още една позиция в международната класация до 27-ата. Според статистиката, с изключение на очевидното преимущество при сервис, против Опелка той е направил 18 уинъра и единствено 4 непредизвикани неточности.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР