Григор Димитров продължи успешното си представяне след контузията, която му

...
Григор Димитров продължи успешното си представяне след контузията, която му
Коментари Харесай

Гришо се класира за четвъртфиналите в Ротердам

Григор Димитров продължи сполучливото си показване след травмата, която му попречи да играе в София. Макар и мъчно хасковлията се класира за четвъртфиналите на шампионата от категория " АТП 500 " в Ротердам. Българският тенисист мина през доста сложен мач против сърбина Филип Крайнович, само че сподели добра игра в основните моменти и завоюва в два сета - 7:6 (4), 7:5.
Световният №5 преодоля втори сложен тест в Ротердам, откакто в първия кръг пречупи съпротивата на японеца Юичи Сугита след 6:4, 7:6 (5). В спор за място на полуфиналите българинът ще се изправи против руснака Андрей Рубльов.
Двамата ще се срещнат за трети път в последната половин година. Те се изправиха един против различен в последните два шампионата от Големия шлем - Australian Open и US Open, като размениха по една победа. Димитров завоюва с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 в третия кръг в Мелбърн, а Рубльов - със 7:5, 7:6 (3), 6:3 във втория кръг в Ню Йорк.
Победителят от третия им конфликт ще играе в четвъртфиналите с миналогодишния финалист Давид Гофен или Томаш Бердих.
В горната половина на схемата беше излъчен единият от четвъртфиналите. Той ще опълчи миналия през квалификациите Данийл Медведев и влезлия в шампионата като " благополучен губещ " от пресявките Андреас Сепи. Последният четвъртфинал ще бъде избран от дуелите сред поставения под №1 Роджър Федерер и Филип Колшрайбер и сред холандците Робин Хаазе и Талон Грейкспоор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР