Григор Димитров продължава зашеметяващата си серия в турнира “Мастърс. Така

...
Григор Димитров продължава зашеметяващата си серия в турнира “Мастърс. Така
Коментари Харесай

Григор прегази Джари и достигна полуфинал

Григор Димитров продължава зашеметяващата си серия в шампионата “Мастърс ”. Така българинът доближи до деветия си полуфинал в тези серии. Последното му нанагорнище до този стадий беше преди година в Монте Карло.

За пети път през актуалната акция Димитров е полуфиналист. Другите случаи са от Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду. Тук би трябвало да споменем, че в Женева загубата на финала пристигна точно от Джари.

Българинът чака Андрей Рубльов или Юго Юмбер, които ще завършат полуфиналния лист в Шанхай. Другият подобен двубой е явен от през вчерашния ден – Хуберт Хуркач против Себастиан Корда.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ALEX PLAVEVSKI

Гришо към този момент има 122 победи в “Мастърс ” сериите (89 загуби в 91 участия) и е на десето място по този индикатор измежду дейните играчи. Срещу Алкарас беше и извоюван мач номер 34 през 2023-та за него, а в това отношение той изживява най-хубавата си акция от 2017-а насам, когато натрупа 49 победи, до момента в който през 2014-та имаше 50.

Първата ни ракета направи една неточност от форхенд от средата на корта. Джари наниза първия си уинър с предната страна на ракетата и се добра до 30-30. Чилиецът пресили форхенд след темпово разиграване от главната линия, а превъзходен втори кик сервис беше задоволителен на българина за 1:0.

Димитров прати бекхенд в мрежата за 15-0, а противникът направи същото за 15-15. Сервис-форхенд послужи на Джари да стигне до 30-15, а невърнат начален удар – до 40-15. Още една класическа композиция и печеливш форхенд направи резултата 1:1.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ALEX PLAVEVSKI

Бекхенд в навън на 22-рия в света докара до 15-0, само че още с ретура в идващия миг той имаше преимущество. С бомбени форхенди изравни на 15-15. Изумителен прав удар по късия диагонал на Джари му обезпечи преимущество при 15-30. Първият ас на Григор бе задоволителен за 30-30. С два следващи неотразени сервиса се стигна до 2:1.

Подаванията в тялото вършеха добра работа на Джари досега в мача и той се облагодетелства от ново такова за 15-0, а и даже при втори сервис имаше успеваемост – 30-0. Трети следващ окончателен начален удар докара до 40-0, а четвърти – до 2:2. И Гришо сполучливо употребява сервиса, с цел да си построи ранна офанзива на мрежата и посредством волета да дръпне с 15-0. Джари не можа да вкара идващите си два ретура и също позволи загуба без извоювана точка – 3:2 след ас номер 2 на българина.

Първият прословут минаващ бекхенд на Григор послужи за 0-15, а след това Джари прати форхенд в навън благодарение на мрежата – 0-30. За малко българинът можеше да реализира още един минаващ удар, този път с форхенд, само че не откри линията със сантиметри. Сервис с 211км/ч оказа помощ на чилиеца да стигне до 30-30, а двойна неточност докара до първи брейк-бол. Той беше отразен мигновено с бомба от начален удар, а втори следващ подобен обезпечи му авантаж. В последна сметка геймът беше затворен от подавача за 3:3.

Бекхенд в навън на Джари докара до 15-0, а два следващи невърнати сервиса – до 40-0. Впоследствие Димитров с форхенд-уинър си осугури втори пореден гейм на нула за 4:3. Чудесен противоположен удар по правата на Гришо затрудни противника на мрежата – 0-15, а броят на асовете на противника набъбна до 3, с цел да се стигне до 40-15. Също с праволинеен начален удар чилиецът изравни на 4:4.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ALEX PLAVEVSKI

Григор също заби два следващи аса и продължи превъзходството си на сервис, въпреки при 40-0 да сбърка форхенд в блян за уинър. От 16-ия опит пък Джари най-сетне завоюва точка при първи сервис на българина и понижи изоставането си на 40-30. Димитров беше заставен да се пази, само че предизвика неточност на съперника на мрежата, с цел да поведе с 5:4 за 36 минути.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР