Григор Димитров продължава уверения си път в турнира от сериите

...
Григор Димитров продължава уверения си път в турнира от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза срещу японец с поглед към нов полуфинал в Синсинати

Григор Димитров продължава уверения си път в шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати с мач против Юичи Сугита. Двамата с японеца ще се срещнат в спор за класиране на полуфиналите.

При победа българският тенисист ще си обезпечи най-малко равнене на постигнатото в конкуренцията предходната година. Тогава той се показа доста мощно, в профил Жил Симон, Фелисиано Лопес, Стан Вавринка и Стив Джонсън, само че загуби от Марин Чилич.

Сега още веднъж е насочен по пътя си, който включи триумф против Лопес във втория кръг. Включи и първа победа против Хуан Мартин дел Потро след шест опита.

Българинът е играл един път със Сугита. Преди малко повече от година Димитров завоюва доста оспорван мач след 5:7, 7:6 (5), 6:4 в Торонто. Тогава японецът беше на крачка от успеха, като водеше с 5:2 точки в тайбрека във втория сет, само че хасковлията се подвигна и направи поврат.



" Той играе в действителност добре, изгледах няколко негови мача. Условията не го тормозят. Определено ще е сложен противник ", сподели Димитров за 28-годишния Сугита, заемащ 46-ото място в международната класация.

Българинът добави, че не подценява умеенето на противника си да играе добър тенис. " Когато си на четвъртфинал в шампионат от сериите " Мастърс ", всичко може да се случи. Той е насочен и се вълнува, като играе, тъй че това го прави даже по-опасен. "

Преди дни Димитров уточни, че огромната му цел през сезона е да се класира за финалите на АТП в Лондон.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (672)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР