Григор Димитров продължава страхотното си представяне на Мастърса в Синсинати.

...
Григор Димитров продължава страхотното си представяне на Мастърса в Синсинати.
Коментари Харесай

Железен Гришо сломи Дел Потро в Синсинати

Григор Димитров продължава страхотното си показване на Мастърса в Синсинати. Българинът пречупи съпротивата на Хуан Мартин дел Потро, като го победи с 6-3, 7-5. Първата ни ракета сподели невероятна душeвност и разликата в дуела пристигна от основните разигравания, които Димитров неимоверно печелеше, написа Sporta.bg.

Гришо проби още във втория гейм на първия сет, а след това затвърди пробива с блестяща игра за 3-0. До края на частта българинът не изпусна самодейността и затвори сета при 6-3. При 5-3 в своя изгода той избави брейкбол, а след това взе подаването си и завърши частта.

Във втората част стана тъкмо противоположното. Аржентинският тенисист поведе с 3-0 след бърз пробив. Играта му се усъвършенства и той подвигна темпото. Григор обаче не се даде и продължаваше да печели значимите точки. При 2-4 българинът върна пробива с необикновен форхенд в минаващ удар. След това той затвърди елементарно и сетът стигна до 4-4.

При сервис на Григор " кулата " от Тандил можеше да пробие още един път и да завоюва втория сет, само че при 5-5 първата ни ракета сподели здрави нерви и проби подаването на обезверения си противник.

Гришо завърши дуела със страхотна композиция от сервис по диагонала и форхенд уинър по правата - 6-3, 7-5.

Българинът изигра един от най-хубавите си мачове тази година. Той се движеше доста, бе разнороден и в нито един основен миг не позволи ръката му да трепне. Димитров завоюва всички значими точки и Дел Потро просто нямаше късмет за нещо по-значимо.

Това бе първа победа на Гришо над Кулата от Тандил в 6 изиграни мача сред двамата досега. Така Димитров продължава в идващия кръг, където ще се изправи против Юичи Сугита (Япония) или Карен Качанов (Русия).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР