Григор Димитров продължава страхотното си представяне на Мастърса в Париж.

...
Григор Димитров продължава страхотното си представяне на Мастърса в Париж.
Коментари Харесай

Григор Димитров вече посяга смело към титлата в Париж

Григор Димитров продължава страхотното си показване на Мастърса в Париж. Най-добрият български тенисист е на полуфинал, откакто победи поляка Хуберт Хуркач с 2:1 сета – 6:1, 4:6, 6:4.

За място на огромния край хасковлията ще се изправи против спечелилия във втория 1/4-финал сред Стефанос Циципас и Карен Хачанов.

Григор стартира с форхенд по диагонала за 15-0 и невърнат сервис за 30-0. Излизане на мрежата свърши работа за 40-0, преди Хуркач да се регистрира с първия си печеливш прав удар - 40-15. Полякът пресили с предната страна на ракетата и постави завършек на гейма - 1:0.

На посрещане Димитров също имаше ранна успеваемост и стигна до двоен брейк-бол, с помощта на две следващи двойни неточности за противника. След това българинът дочака изтощение от бекхенд на поляка и поведе с ранен пробив - 2:0.

— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters)

Непредизвикано сгрешен форхенд от главната линия на Гришо обаче го сложи в неловко състояние при 0-30. Най-дългото разиграване от дъното на корта беше водено от някогашния номер 3 в света и той дочака неправилност на съперника си за 15-30.

След това полякът не можа да се настрои за къса топка, защото беше сюрпризиран от форхенд на Димитров - 30-30. Непредизвикано сгрешен бекхенд на Григор означаваше късмет за рибрейк, само че майсторски той беше отразен с вълшебен подсечен противоположен удар под формата на къса топка. Хуркач си хвърли лудо ракетата на земята и получи освирквания - дюс. Невърнат сервис и неточност от форхенд на поляка сложиха завършек на гейма - 3:0.

Хуркач заби два аса и поведе безапелационно с 40-0, само че тъкмо тогава пък беше осъден с съвършен печеливш ретур от бекхенд - 40-15. Неотразен сервис означаваше първи гейм за 11-тия в света - 3:1. Гришо също стартира безкомпромисно от сервис този път и с два безответни такива дръпна с 30-0, след което полякът записа нов хубав форхенд-уинър. Два следващи аса обаче не разрешиха конспирация - 4:1.

Фамозен бекхенд-смач с тил към мрежата на Григор зарадва публиката за 15-15, след което Хуркач направи ас - 30-15. Българинът опита атрактивно осъществяване с ракета зад краката и удар сред тях, само че не откри очертанията на корта. 11-тият в света обаче взе неверно решение да опитва къса след добър сервис и вкара гейма в дюс.

Бекхенд-уинър вид контрапие смъкна от напрежението върху Хуркач, само че то бързо се върна след форхенд в навън - нов дюс. Бекхенд по диагонала " надалеч от задачата " продължи наклонността полякът да бърка, като трябваше да брани нов късмет за пробив. Сгрешено воле край мрежата означаваше още по-комфортен задатък за Григор - 5:1.

That anticipation???? on with some defensive FIRE against Dimitrov????
— Tennis TV (@TennisTV)

Димитров извънредно скоростно стигна до три следващи сетбола с безапелационен сервис, а тъкмо с невърнат подобен беше комплициран завършек на сета - 6:1.

Двамата започнаха с по един изразително извоюван сервис гейм без сериозен разход на старания и надлежно без изгубена точка от подавача - 1:1. Хуркач направи две сполучливи излизания след сервис и дръпна с 30-0, преди Димитров да осъществя бекхенд-уинър от ретур. Полякът въпреки всичко си взе началния удар и поведе с 1:2.

Гришо не даваше признаци на отмалялост и разколебаване на собствен сервис, като асовете не спираха да се нижат в негова изгода (вече пет), както и безответните подавания. Отново без изгубена точка той стигна до 2:2. Хуркач отново стартира със мощен начален удар, само че след това взе неверно решение на мрежата, а Димитров го размина с форхенд - 15-15. Сгрешен бекхенд на поляка означаваше 30-30, само че към този момент много по-успешна офанзива на мрежата му донесе гейм-бол. Прекрасен ретур на българина въпреки всичко вкара гейма в дюс, като Хуркач пласира качествени сервиси за 2:3.

Добра офанзива от форхенд на Хуркач му донесе една от дребното точки на посрещане за 15-15, преди Димитров да реализира смач на мрежата - 30-15. Полякът сбърка форхенд, а Григор направи двойна неточност за 40-30, само че не разреши повече конспирация в гейма - 3:3.

Levelled up???? takes the second set 6-4 to force a third vs Dimitrov????
— Tennis TV (@TennisTV)

Българинът матира противника на мрежата за 0-15 с бекхенд-уинър, само че Хуркач отговори с четири следващи аса за 3:4, откакто в първия сет общо беше нанизал три. Гришо отново направи смач от бекхенд с тил към съперника, само че той самият получи късмет да контраатакува и откри главната линия. Григор обаче докара резултата до 40-15, а противникът му не можа да реализира " туинър ". В последна сметка превъзходството на сервиращите продължи до 4:4.

Световният номер 11 въобще не сваляше равнището си при осъществяване на начални удари и небрежно поведе с 40-0, преди да бъде надхитрен на мрежата посредством бекхенд по диагонала на Димитров. В последна сметка той не пусна самодейността и поведе с 4:5. Гришо сервираше за оставане в сета и стартира с форхенд-уинър по противоположния диагонал за 15-0, само че пък добави и двойна неточност - 15-15. Хуркач направи превъзходно воле от бекхенд за 15-30, а след това пласира отличен ретур и затрудни съперника - 15-40. Отново акция напред на 11-тия в света означаваше равнене на сетовете - 6:1, 4:6.

Димитров избегна мини-криза при започване на третия сет, откакто си взе безапелационно сервис-гейма за 1:1. Полякът обаче продължаваше да бъде машина от полето за сервис, а в трите случая, в които Гришо влезе в разиграване, ги завоюва и се стигна до дюс. Два аса обаче заличиха каквито и да е проблеми на Хуркач - 1:2.

Broken in style????

Dimitrov`s movement from this angle is something else????
— Tennis TV (@TennisTV)

Димитров направи неточност от форхенд за 0-15, само че след това обърна съотношението до 30-15 с две поредни положителни акции. Уинър със 139км/ч свърши работа за 40-15, а безмълвен сервис - за 2:2. Полякът завоюва разиграване за 30-0 посредством прекрасен бекхенд по правата, а мощта на началните му удари също не беше изчезнала - два следващи невърнати такива за 2:3.

Григор беше наясно с нарасналото напрежение да бъде безапелационен на собствен сервис, тъй като рядко получаваше шансове " да се закачи " от посрещане. Той наниза ас по правата за 40-0 и добави още един от втори сервис по диагонала - 3:3. Българинът дръпна с 0-15 след извоювана замяна на мрежата, само че след това сгреши форхенд за 15-15. Хуркач направи две от позабравените в последния към час неточности от предната страна на ракетата и се стигна до 15-40. Фамозен минаващ удар на Гришо матира противника му и му обезпечи задатък от 4:3.

Хубаво разиграване беше извоювано от Хуркач за 0-15, откакто Димитров загуби сили при осъществяване на следващия бекхенд. Нова замяна от главната линия беше извършена пасивно от българина и противникът му го наказа с форхенд-уинър за 0-30. Ас по правата в полето за тъждество понижи изоставането на 15-30, а невърнат начален удар възвърне паритета - 30-30. Отлична офанзива към мрежата на Гришо му обезпечи гейм-бол, който беше осъществен със извоювана замяна на форхенди от главната линия - 5:3.

Прекрасен ретур по правата беше последван от воле на мрежата на Григор за 0-15. Още едно качествено връщане на топката от нашия топ тенисист предизвика неточност на съперника - 0-30. Ас по правата се появи в подобаващ миг за поляка (0-15), а той блесна с сполучлив бекхенд за 30-30. Отново началният удар оказа помощ доста на 11-тия в света да понижи изоставането си на 5:4.

Фантастичен форхенд на Хуркач хвана линията със сантиметър и се стигна до 0-15, след което Гришо с елегантно деми воле от бекхенд реализира разминаване - 15-15. Ас по правата в полето за тъждество означаваше 30-15, а невърнат втори сервис - двоен мачбол. Неотразено подаване постави завършек на мача - 6:1, 4:6, 6:4.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР