Григор Димитров продължава да впечатлява с великолепната си игра на

...
Григор Димитров продължава да впечатлява с великолепната си игра на
Коментари Харесай

Гришо сломи и Хуркач и за пръв път е полуфиналист в Индиън Уелс

Григор Димитров продължава да впечатлява с превъзходната си игра на " Мастърс " -а в Индиън Уелс и за първи път откри място в Топ 4 на шампионата в Калифорния. След като първата ни ракета постави завършек на серията от 14 следващи победи на Даниил Медведев (Рус, №2) след зрелищен поврат, най-хубавият ни тенисист още веднъж навакса закъснение в сетовете против международния №12 Хуберт Хуркач (Пол) и завоюва с 3:6, 6:4, 7:6 (2). Така той записа победа №100 на шампионати от сериите Мастърс 1000 10 години след дебюта му в тях. На полуфинала го чака втората ракета на Англия Камерън Нори (№26), който записва най-силния сезон в кариерата си и в профил с 6:2, 6:0 Диего Шварцман (Арж, №15).
Григор за 7-и път ще е на полуфинал в " Мастърс " и за първи път от 2019 година, когато загуби от Новак Джокович в Париж с 0:2.
Полякът записа 14 аса против нито един на Гришо, а двамата си размениха по 3 пробива, само че българинът победи с прецизна и нападателна игра.
В решителния трети сет някогашният №3 в света реализира брейк в шестия гейм, който затвърди и поведе с 5:2. Сервирайки за успеха, хасковлията позволи няколко непредизвикани неточности, които му костваха да бъде продънен в най-неподходящия миг. Въпреки това той устоя душевен и завоюва безапелационно последвалия тайбрек и победи след 2:40 часа на централния корт.
Следващият му противник Камерън Нори е шести в листата със състезателите, записали максимален брой победи досега през 2021, а с безапелационните си изяви от понеделник той ще бъде първа ракета на Англия, без значение от резултата против Григор. Стилът му на игра е подобаващ за изискванията в Индиън Уелс. Левичарят застава на пътя на редица топ класирани състезатели през последните дни, като преодоля Роберто Баутиста Агут (Исп) и Диего Шварцман.
Досега той има 1 триумф против Димитров - на тазгодишния " Мастърс " в Маями, когато след неприятни болки Григор отстъпи с 5:7, 5:7.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР