Григор Димитров продължава да се представя повече от съвършено при

...
Григор Димитров продължава да се представя повече от съвършено при
Коментари Харесай

Като по учебник: Григор обезличи шампион от АО и чака Надал на 1/2-финалите в Бризбейн!

Григор Димитров продължава да се показва повече от напълно при присъединяване си на АТР 250 шампионата в Бризбейн, като се поздрави с нова петзвездна победи и откри място измежду полуфиналистите в конкуренцията. Най-добрият български тенисист имаше задачата да срещне чужд за себе си противник, в лицето на домакинския представител и настоящ първенец на двойки от Аустрелиън Оупън - Ринки Хиджиката, само че това надалеч не бе взето под внимание от страна на родната ни първа ракета, който изнесе следващата си тенис лекция в хода на актуалната седмица и победи с триумфа след час и 18 минути на корта - 6:1 6:4.

По този метод вторият подложен в схемата, който с изключение на всичко е и някогашен първенец в шампионата, подпечата класирането си за полуфиналната фаза в Бризбейн, където в утрешния ден по всяка възможност му следва да се изправи против Рафаел Надал, само че с цел да станем очевидци на дуел сред Гришо и Матадора, то по-късно през днешния ден 22-кратният първенец от Шлема ще би трябвало да преодолее съпротивата на Джордан Томпсън.

Двубоят започва мечтано за Димитров, който още през цялото време зае по-агресивната позиция в разиграванията и диктуваше протичащото се чрез страхотния си форхенд, употребявайки го в завършека на офанзивите си за нанасянето на печеливш удар. Същевременно международният номер 71 не разполагаше с каквито и да било причини в играта си, с цел да остане равносилен на нашия съотечественик, при което грешките от неговата ракета се трупаха прогресивно, до момента в който най-хубавият ни тенисист откри напълно надзор върху събитията в срещата и скоропостижно се снабди с двоен пробив задатък.

Впоследствие австралиецът най-сетне привидно се отърси от обзелото го напрежение и купищата грешки, като спря серията на българина, записвайки първи гейм в актива си, и незабавно потърси усъвършенстване в представянето си на ретур. До такова стичане на събитията на процедура се стигна, откакто Хиджиката броени минути по-късно загатна за капацитета си при размените от главната линия и си обезпечи две благоприятни условия за съкращаване на пасива си, но Григор не позволи непотребни съмнения във значимите моменти и онагледи неоспоримата класа на началния си удар, с цел да запише дебютния сет против името си.

С настъпването на втората част родният ни представител незабавно побърза да възобнови наложената от себе си доминация във всеки един аспект, като продуцираше офанзивите си последователно, преди да нанесе прострелен удар от вездесъщия си форхенд. Благодарение на нападателния си жанр, Димитров, без време за губене, осъществя пробив за старт на сета и не след дълго си завоюва опция даже да дублира преднината си в търсене на крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР