Григор Димитров продължава да демонстрира фантастична форма по време на

...
Григор Димитров продължава да демонстрира фантастична форма по време на
Коментари Харесай

Екзекуторът на Джокович разделя Григор от място във финала на Мастърса в Монако!

Григор Димитров продължава да показва фантастична форма по време на шампионата в Монте Карло и решително продължава към заключителния стадий в Княжеството. По-рано през днешния ден българинът надигра Хуберт Хуркач, който макар че не се слави с най-впечатляващите резултати на клей, постоянно е опасност за своите противници. Така в утрешния ден първата ни ракета ще срещне приятната изненада досега през седмицата - Алехандро Давидович Фокина.

Испанецът несъмнено имаше мъчно начало на сезона и бе записал едвам един триумф от средата на януари насам. С началото на сезона на алено обаче 22-годишният ибериец още веднъж извади на показ гения, с който безспорно разполага, и позитивните резултати не закъсняха. Фокина завоюва рутинно откриващия си мач в Монако, с цел да си подсигурява среща със международния номер 1 Новак Джокович. Всички чакаха с неспокойствие завръщането на сърбина на корта, само че никой не предполагаше, че състезател с едвам три победи през сезона може да сервира сензацията. Е, непоставеният играч обаче го направи. Фокина се показа на върха на опциите си против именития си противник и реализира най-големия триумф в кариерата си. 46-ят в света не спря дотук и още в идващия си мач сподели, че успеха му над топ поставения не е била инцидентна. Фокина даде едвам пет гейма на първенеца от Маракеш Давид Гофен, а очевидно Монте Карло е щастливо място за него, тъй като той за втора поредна година се класира за 1/4-финалите.

Днес младият испанец продължи чудесният си рейд в шампионат и взе скалпа на Тейлър Фриц. Фокина предложи сърцата против американеца и осъществя впечатляващ поврат, с цел да откри място на първи Мастърс полуфинал. Григор обаче има горчив спомен от последната си среща с ибериеца. Тя датира от съвсем една година, а тогава Фокина нанесе двусетово проваляне на най-хубавия ни играч на Мастърса в Рим. Все отново да се надяваме, че първата ни ракета си е взел нужните поучения от предходния дуел сред двамата, и ще ни зарадва с нов триумф.

Breaking new ground in STYLE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР