Григор Димитров призна, че е бил принуден да играе на

...
Григор Димитров призна, че е бил принуден да играе на
Коментари Харесай

Димитров: Милман ме накара да играя на границите на възможностите си

Григор Димитров призна, че е бил заставен да играе на върха на опциите си, с цел да пречупи съпротивата на австралиеца Джон Милман в първия си мач за сезона на шампионата в Бризбейн.

Димитров стартира отбраната на купата си с трагичен триумф, откакто отрази два мачбола в тайбрека на втория сет и стигна до поврат против представителя на домакините с 4:6, 7:6(8), 6:3 са 2:35 часа на корта.

" Беше страхотна борба и съм малко изтощен. Джон игра превъзходно, сподели най-хубавия си тенис. Поздравления. Знаех, че ще бъде доста мъчно против него. Той удряше топката по необикновен метод.

Възползвах се от възможностите си в основните моменти. Джон имаше два мачбола в тайбрека на втория сет. Той ме накара да играя на границите на опциите си. Знаех, че при тези точки би трябвало да се опитам да бъда оптимално нападателен, да остана съсредоточен, да избера точните удари. Щастлив съм, че при тези условия съумях да се преборя за успеха.

Винаги е мъчно в първия мач след дълга пауза от два месеца. Радвам се, че завоювах този оспорван дуел, който продължи повече от два часа и половина. Чувствам се добре душевен и физически. Знам, че ме чакат още доста такива мачове през сезона, само че съм подготвен.

Много съм благополучен, че още веднъж съм тук. Имам толкоз положителни мемоари от този шампионат и от Австралия ", разяснява Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР