Григор Димитров прилкючи участието си на Ролан Гарос след само

...
Григор Димитров прилкючи участието си на Ролан Гарос след само
Коментари Харесай

Григор се контузи и приключи с "Ролан Гарос"

Григор Димитров прилкючи присъединяване си на " Ролан Гарос " след единствено един мач. Българинът бе заставен да се откаже в четвъртия сет на мача си от първия кръг против Маркос Гирон, а повода бе контузията в гърба, която го измъчваше през последната седмица. Въпреки уверенията, че е добре и ще се оправи по време на шампионата, всички се убедихме, че това не е по този начин.

Така във втория шампионат от Големия шлем за сезона, още веднъж контузия стопира първата ни ракета. Припомняме, че и на Australian Open, само че във етапа на четвъртфиналите, пробемите в гърба лишиха Димитров от шанса да се класира на полуфинал.

Днес обстановката бе още по-неприятна, и ненапълно странна. Причината е, че Григор имаше предина от два сета, а резултатът в третия бе 5:1 гейма и 40:0 в негова изгода.

Буквално единствено една точка делеше Димитров от триумфа, само че той по този начин и не съумя да я осъществя. Освен, че не завоюва този гейм, българинът не завоюва нито един от идващите осем, като във всеки последващи придвижването му по корта ставаше все по-трудно.

Дори и намесата на физиотерапевта не оказа помощ, като мачът за димитров бе жертван.

Друг е въпросът, че при три мачбола, евентуално други играчи щяха да превъзмогнат болката и да осъществят най-малко един от тях. За жал, не подобен бе казусът с Гришо, който се отхвърли против международният №82.

След мача Гришо разяснява случилото се особено пред Българското национално радио, като показа:

" След като съм се отказал, гърбът ми е зле. Не знам какво да кажа. Разочарования, нищо друго не мога да кажа сега.

Тепърва ще знам повече за въстановяването и по кое време ще съм подготвен. Надявам се по-бързо да разберем какъв тъкмо е казуса, тъй като сега ситауцията е неприятна, усещам се зле ".
Иначе преди контузията се обрисуваше това да е един от най-лесните мачове за Гришо на " Ролан Гарос ", тъй като той водеше с 6:2, 6:4, 5:1.

Българинът стигаше елементарно до пробиви, като въпреки без да свети, не срещаше изключително компликации в това, да осъществя точките си против Маркос Гирон, който от своя страна едвам за повторно в кареирата си ще играе във втория кръг на " Ролан Гарос ".

Първият сет бе много чудноват, тъй като въпреки явно да не играеше най-хубавия си тенис, Григор доближи най-малко до един брейкбол във всеки от сервис геймовете на съперника.

Маркос Гирон изглеждаше много прибързан и бъркаше съвсем всяка основна точка, което бе добре пристигнало за Гришо.

Американецът бе избрал отбранителна тактичност, при която просто целеше да прати топката от другата страна на мрежата и да чака неточност на Гришо, За благополучие сходни моменти бяха необичайност от страна на българина.

Всичко стартира чудесно за Гришо, който с лекост проби, само че пък по-късно типично в собствен жанр незабавно разреши на Гирон да направи рибрейк. За благополучие това бе единственото съмнение за българина в целия сет, а и като цяло в мача преди травмата да се обади.

Мигновен нов пробив в третия гейм върна задатъка на Гришо, който нямаше никакви проблеми до края на сета. Той доближаваше елементарно до точки за пробив, пропиля още четири, само че с нов пробив в седмия сет поведе с 5:2, а по-късно затвори сета с 6:2.
Втората част бе доста по-спокойна откъм пробиви и точки за пробиви.

Тя стартира равностойно, като Маркос Гирон сервираше много сполучливо, което бе главният му коз. Стигнеше ли се до разиграване, нормално точката отиваше за Гришо.

Ключов се оказа седмият гейм, в който Гришо доближи до единственият си, само че и оказал се задоволителен пробив.

Първият брейкбол бе прахосан след ужасно разиграване от 33 удара, което приключи с лоб в навън от страна на Гришо. Американският му конкурент обаче бързо сбърка, като при вторият брейкбол Димитров към този момент се възползва и поведе с 4:3.

След това българинът нямаше проблем да затвори сета с 6:4.
Третият сет се разви чудесно за Григор, който още в третия гейм съумя да пробие за 2:1, а това извади Гирон от равновесие.

Американецът на всеослушание стартира да насочва нецензурни думи самичък към себе си поради грешките, които правеше. Той явно тотално се обезвери, а и бе доста раздразнителен от случаващото се.

А от цялата тази ситауция се възползва Гришо, който с нов пробив взе общо пет следващи гейма и поведе с 5:1.

Българинът наивно пропиля три мачбола в седмия гейм, което щеше да се окаже най-голямата му неточност през днешния ден. Шокиращо Григор не съумя да затоври мача и при последвалото си подаване, като даде много лек пробив на съперника и резултатът стана 5:3.

В този миг появилите се малко по-рано проблеми на Гришо с контузията, която го измъчваше в продължение на седмица започнаха да стават съществени, като българинът съвсем не се движеше по корта, а това имаше и своето отражение върху резултата.

Маркос Гирон завоюва общо пет гейма, като обърна до 6:5 в своя изгода, преди Димитров да изиска медицински таймаут.

Работата на доктора не оказа помощ, тъй като Гришо небрежно сдаде и идващия гейм, с което подари сета на Гирон. Сет, в който бъгларинът водеше с 5:1 и 40:0.

Българинът се опитва и в четвъртия сет, само че след бързо 0:3 реши, че няма необикновен смисъл и взе решение да се откаже.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР