Григор Димитров приключи участието си в последния Мастърс турнир за

...
Григор Димитров приключи участието си в последния Мастърс турнир за
Коментари Харесай

Григор Димитров отстъпи на Иснър в Париж


Григор Димитров завърши присъединяване си в последния Мастърс шампионат за годината в Париж. В извънредно оспорван дуел от осминафиналите шестият подложен в схемата българин отстъпи на финалиста от предходната година Джон Иснър с 6-7 (8), 7-5, 6-7 (3). Това бе трети мач посред им, като американецът към този момент води с 2-1 победи. За последно двамата се срещнаха през август на полуфиналите в Синсинати, когато Гришо победи по пътя си към купата.

Днес обаче първата ни ракета не съумя да наложи волята си и загуби след близо 2 часа и 45 минути борба на Централния корт във френската столица. Първият сет бе извънредно равносилен, като и двамата тенисисти пропуснаха по няколко благоприятни условия да пробият противника. Логично последва тайбрек, в който Иснър съумя да отмъкне сета след 10-8 в своя изгода.

Втората част още веднъж мина доста равностойно, само че този път сетът завърши в интерес на Григор. Агресивната игра на първата ни ракета даде резултат в 12-ия гейм, когато той осъществя решителен пробив за 7-5.

Димитров продължи да е доста нападателен и при започване на заключителния трети сет. След няколко пропуснати благоприятни условия да пробие, в шестия гейм българинът най-сетне съумя да завоюва подаването на Иснър и да поведе с 4-2. Последва повече от безапелационен сервис гейм на нула за Григор, който го приближи оптимално до крайния триумф. Американецът обаче сподели темперамент и след три следващи извоювани гейма изравни при 5-5.

В последвалия тайбрек Григор позволи повече неточности и в последна сметка загуби след 3-7.

В спор за място на полуфиналите Иснър ще срещне аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, който по-рано през днешния ден се оправи с Робин Хаасе (Холандия) със 7-5, 6-4. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР