Григор Димитров приключи участието си на US Open. 32-годишният хасковлия

...
Григор Димитров приключи участието си на US Open. 32-годишният хасковлия
Коментари Харесай

Григор се сбогува с US Open!

Григор Димитров завърши присъединяване си на US Open. 32-годишният хасковлия загуби конфликта си с Александър Зверев от третия кръг на конкуренцията със 7:6(2), 6:7(8), 1:6,. Той изигра доста мощни първи два сета, като завоюва първия и загуби вторя с тайбрек.

След това обаче българинът рухна и не оказа съвсем никаква опозиция до края, а наподобява получи и някаква травма, която докара до този внезапен спад в представянето му.

Така Зверев завоюва и третата си среща с Димитров тази година, записвайки общо шеста победа над него. С този триумф той си обезпечи конфликт с Яник Синер на 1/8-финала в Ню Йорк.

ПЪРВИ СЕТ

Сетът стартира със сервис на Григор, който завоюва относително елементарно своето подаване. След това още във втория гейм българинът получи късмет за пробив, само че не съумя да се възползва, а Зверев се измъкна, с помощта на чудесния си сервис. 

В третия гейм Димитров пръв трепна. Той позволи да изостава с 0:40 и даде три точки за пробив на своя противник. Хасковлията съумя да избави първата от тях, само че при втората бе осъден и Зверев пръв проби. 

Гришо обаче сподели темперамент и още в идващия гейм се опълчи крепко на германеца и също стигна до точка за пробив при 30:40, като още при първия си късмет съумя да върне пробива и изравни резултата за 2:2. 

Последваха серия от геймове, в които всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване. Ключов миг бе в деветия гейм, в който Димитров изоставаше с 0:30 на собствен сервис, само че направи няколко блестящи точки, с които отхвърли своя противник и обърна гейма в своя изгода, с цел да поведе с 5:4. 

След нова замяна на сполучливи сервис-геймове, сетът трябваше да бъде решен с тайбрек. Там българинът стартира ослепително и завоюва първите 5 точки. Зверев върна 2, само че на собствен сервис Гришо реши изхода на сета с един ас и още един доста бърз сервис, който германецът не съумя да върне, с цел да се стигне до крайното 7:2.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет се разви по малко по-различен метод. В началото всеки печелеше подаването си, само че в петия гейм Гришо направи няколко изключителни точки и съумя да пробие за 3:2 

В идващия гейм българинът рискуваше да допусне бързо връщане на пробива. В началото изглеждаше, че той държи нещата под надзор и поведе с 40:15. Впоследствие обаче в основен миг Гришо скъса корда и изкара една привидно лесна топка в навън за 40:40. Зверев взе и идната точка и към този момент докосваше пробива, само че хасковлията се активизира и обърна нещата в своя изгода, с цел да поведе с 4:2. 

Последва обаче мощна серия на германеца, като в това време и Димитров сподели съмнения, когато сервираше в осмия гейм и пробивът бе върнат за 4:4. 

Следващият основен миг бе в единадесетия гейм, когато Гришо стигна до точка за пробив, Зверев играеше на втори сервис и извърши извънредно едва, само че българинът направи неприятен ретур в навън. Малко по-късно германецът получи второ предизвестие за закъснение на осъществяването на сервис, само че това сякаш го ядоса и той първо извърши съвършен втори сервис, с който направи ас, а по-късно взе и идната точка и поведе с 6:5. 

Григор обаче завоюва без старания идващия си сервис-гейм и докара нещата до нов тайбрек. Той бе извънредно оспорван и вървеше точка за точка, като никой от двамата не успяваше да се откъсне в резултата. Зверев обаче сподели по-здрави нерви и съумя да направи мощен ретур при втори сервис на българина, който по-късно не съумя да трансферира мрежата и сетът отиде на сметката на германеца с 10:8 точки в негова изгода.

ТРЕТИ СЕТ

Загубеният втори сет обаче очевидно подейства много сле на самочувствието на Григор, който започва третия извънредно обезверен. Нищо в играта му не се получаваше и той изглеждаше като напълно различен състезател спрямо първите два сета. Той позволи два ранни пробива и Зверев за негативно време поведе с 4:0. 

След това Гришо върна един гейм, само че съпротивата му бе много вяла и в седмия гейм позволи нов пробив, с което сетът отиде в сметката за Зверев с безапелационното 6:1 в негова изгода.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

Изглежда спадът в играта на Гришо е бил породен от някаква травма, тъй като по време на паузата той се прибра в съблекалнята и изиска консултация с физиотерапевт. 

Така и не стана ясно какъв е казусът, само че съмненията в представянето на българина продължиха и в четвъртия сет, в който той още веднъж позволи ранен пробив и небрежно изоставаше с 0:3. 

С доста старания той съумя да завоюва идващото си подаване, само че си личеше, че очевидно изитва дискомфорт и няма по какъв начин да окаже особена опозиция на Зверев. Германецът без старания взе своето подаване, а по-късно направи нов пробив за 5:1, подкрепят и от две двойни неточности на българина. 

Гришо обаче отхвърляше да се съобщи и в идващия гейм даже стигна до точка за пробив. За страдание той не усхя да я осъществя и Зверев завоюва гейма и мача, оформайки крайното 6:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР